Sicken trikk

Idag var det bara mindre förseningar på grund av tågbyte och litet annat smått under eftermiddagen för oss på TUB1. Vid femtiden lyckades ett rådjur komma in på banan sträckan Abrahamsberg-Brommaplan och stod innanför stängslet förvirrat blinkandes med sina stora blanka ögon. Tre tåg senare rapporterades det att Bambi skuttat sig ut. Det är mycket viltliv på de flesta Bromma-stationerna, utöver fyllona på bänkarna vid Brommaplan har vi även haft både älg, svan och räv på spåret infart Ängbyplan. Det senare är inte särskilt förvånande med tanke på att banan drar förbi Judarskogens naturreservat.

TUB2 hade det värre, med stopp mellan Teknis och Mörby Centrum på grund av en olycka i Bergshamra. Tre olyckor på tre veckor, en på vardera tublinje… det känns riktigt obehagligt. När vi på gröna hade PUT vid T-Centralen för två veckor sedan var det en förare som konstaterade att det statistiskt sker fler olyckor på vinterhalvåret och i början av eftermiddagsrusningen. Förvisso är uppgifterna inte vetenskapligt belagda, men de tål att tänkas på. En del stationer kör man nu in på med hjärtat i halsgropen ibland när någon står för nära kanten eller precis vid grinden.

Dagens mest långvariga stopp bidde Nockebybanan, där en kontaktledning rivits ned och gjort banan strömlös. Informationen var som vanligt tipp topp, eftersom högtaleriet fortfarande är skräp i Alvik och när man stannade där var det mängder förvirrade villabor som envist väntade på sin Tolva. Det var bara att greppa micken och hojta att banans sträcka ersattes med bussar varje gång man stannade. Vågor av slipsnissar och kulturtanter (samt skurar med osnutna överklassungar) stormade mot utgången direkt, hårda ord om dålig drift, usel information samt kreativa smädelser haglade smattrandes i takt med de raska fotstegen. Ve och fasa, de var tvungna att likt förortsplebejer nyttja något så vedervärdigt som en smolkig ersättningsbuss i hela 13 minuter! Fi donc! Skämt åsido. Jag förstår dem; till syvende og sist är vi alla människor och nog sjutton vill man hem efter en lång arbetsdag. Cirka fyra timmar senare kunde dock kontaktledningen lagas provisoriskt, trafiken gick igång 23:48 från Alvik och något tidigare från Nockeby.

Den enda banan som inte har haft krångel idag är väl tvärbanan. TUB3 (blå linjen) hade några inställda avgångar. Lidingöbanan hade något växelfel. Till och med Saltis hade ett stopp på grund av ordningsproblem.

Välkommen till en helt vanlig onsdag i Stockholms kollektivtrafik. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s