Måndag hela veckan

…får man ju hoppas att det inte blir. Eftermiddagen började storslaget med att TLC ropade ut allmänna instruktioner till förarna på gröna linjen; en man med automatvapen skulle finnas mellan Hammarbyhöjden och Gullmarsplan. Han var på väg mot tunnelbanan och om vi såg någon med automatvapen skulle därför TLC anropas omedelbums, skådades han på plattformen skulle vi inte öppna dörrarna. Tänk, det är alltid lika trevligt att börja arbetsdagen med hjärtklappning! Hurra, hurra. Men efter ett par timmars tystnad kring vapenpsykot kunde det konstateras att han antingen gått hem eller blivit haffad. Mer spännande än så skulle det inte bli på TUB1 under eftermiddagen och kvällen.

Annars var det stora vagnfelsdagen ute i trafiken, en 17-avgång blev inställd på grund av vagnfel, en 18-avgång blev också inställd. TUB2 och TUB3 kom inte heller undan utan fick ställa in en hel del avgångar. Men Nockebybanan spöade återigen alla med hästlängder efter två stora vagnfelsstopp och sporadisk trafik plus ersättningsbussar. Vid sjutiden började det dock ljusna för tolvan, både på plattformen och den vagnfelsfria fronten. Varför så många vagnfel kan man fråga sig. Är det bara dörrar som krånglar? Är det papperståg vi kör omkring med? Låt oss säga så här; i Högdalen stod ett extratåg kvar längre i hallen då spolarvätska saknades. Man jobbade på det, mekade en del och resultatet var minst sagt strålande; turen fick åka ut utan spolarvätska, eftersom problemet inte gick att fixa. Det är symptomatiskt för tågens allmänna tillstånd.

Problem:
1) Vi har ett stort antal tåg, men de åker ut med massor av småskavanker varje dag. Allt kan inte åtgärdas varje natt/morgon i hallen eftersom tiden inte räcker till -trafiken ska hållas igång till varje pris. Många bäckar små…

2) Tågdatorerna är Windows 3.11 -vad fan förväntar man sig, egentligen? Det positiva med detta: det är iallafall inte Windows 95, ME eller XP 1.0. Då hade hela tuben varit ett enda stort obönhörligt kraschande vagnfel.

Annonser

4 responses to “Måndag hela veckan

  1. Bra att TLC ger instruktioner om att förarna ska rapportera om en person med automatvapen dyker upp. Kan bli svårt annars för förarna att bestämma vad de ska göra om det kommer någon gående med ett automatvapen.

  2. Jag säger bara eliminering med pulversläckaren. 🙂

  3. WTF! Låt gå för att win 3.11 inte är en höjdare (uppenbarligen) men win95b-c var klockrent, minimala problem och resurssnålt.

  4. The key word being win 95 innan förbättringarna. Windows har som bekant ett knack för att släppa ofullständiga versioner av saker och ting och därför få lov att göra damage control/komplettera allt eftersom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s