Stopp härifrån till evigheten

Automatvapenmannen från igår hade tydligen givit upphov till stort polispådrag, vilket avslutades med att polisen inte fann honom. När de efter mycket om och men ändå lyckades få tag i vapnet, en k-pist, visade det sig att det var en soft airgun. Här nedan har vi en underbar bild från pådraget!

Insert valfri musik från b-filmen Commando med Schwarzenegger här.

Idag inleddes Veoliahorans arbetspass med att tur 39 på radion rapporterade in nödöppnad dörr och att det inte gick att få klarsignal. Tåget gick sedermera även i nödbroms och det blev stopp i tunneln Rådmansgatan-Odenplan norrut. Föraren fick lov att gå tillbaka ända till V3 och återställa. Ner på spåret bar det medan trafiken stoppades norrut bakom 39an och södergående tåg instruerades att ta det försiktigt eftersom kollegan knatade i makadamen bredvid tåget. Snart var det återställt och trafiken norrut gick på rull. Någon timme senare var det dags för ett annat tåg att få nödbromshandtag draget precis när det lämnade stationen. Stanna trafiken, gå bak och återställa. Två timmar senare var det dags igen… TLC fick stoppa trafiken mest hela tiden på grund av okynnesdragningar. I Farsta Strand fick en tur flera handtag dragna innan avgång och föraren var tvungen att gå bak och återställa innan det var dags att röra sig norrut. Anledning? Okynnesdragningar av idioter, såklart.

Tisdagen bjöd även på en kavalkad av spårbeträdare med en livsföraktande rockstar till burkplockare i Kristineberg, en fylle-urinerande tonåring i Svedmyra och dubbla omgångar ungdomar i Farsta strand som spänstigt skuttade ömsom ner på spåret, ömsom upp på plattformen som värsta ballerinorna.

För Veoliahoran var läget lugnt, bara ett hot från en fyllebrud fick man utstå. Hon och hennes groupiedrogare kom med södergående 19 i Svedmyra och rusade över plattformen skrikandes när Veoliahoran höll på att stänga hyttdörren. Åka iväg-rörelsen går per automatik (stänga hyttdörr, kolla banan framför plus signaler, trycka snabbstart) och man hann bara höra ‘SNÄLLA SADE JAG, JÄVLA HORA!’ innan det bultade hårt på hyttdörren och spottloskor haglade över fönstret. ‘ÖPPNA, JAG SKA DÖDA DIG!’ Hm. Öppna hyttdörren, med det ömma löftet riktat mot sig? Njä. Öppna tågdörrarna och släppa på något sådant? Nej, bättre att de kyler av sig i väntan på nästa nitton. Klick på snabbstarten och iväg bar det således medan de skrek och gav Veoliahoran fingret.

Vad övrigt är, är tystnad. Eller var det ända fram till tjugo över åtta/halv nio-rycket, när TLC beordrade alla turer inne vid Gullmarsplan att stanna på polisens order. Sedan stoppades turerna både norr och söder om Guppet allt eftersom de kom närmre. Ett stort antal poliser sökte igenom Gullmarsplan med omnejd i jakt på en man som knivskurit en äldre herre svårt. För tågen norr om stan var det stopp ända ner till Thorildsplan och övningståget som skulle rulla i trafik från Brommabryggan fick stå kvar i väntan på bättre tider. Först strax innan nio mottogs samtalet från polisen till TLC där klartecken gavs att släppa på trafiken. Då gick det att börja smyga från station till station i takt med att tågen fick grönt på signalerna. Vi började se ljusningen… då ropar turen som står söderut vid Skanstull att polisen vill gå igenom hans tåg, varpå stressad TL vid micken utbrister en underbart mustig glosa och ‘Det här är ju ofattbart!’ Stopp i trafiken återigen. Fem till tio minuter senare kunde tågen i sakta mak rulla söderut igen med allmän tågkänning.

Stockholmarna behövde iochmed tågkön inte känna av kvartstrafiken nämnvärt, eftersom det på IDTS-skyltarna stod att alla tåg skulle komma inom en minut. Tågförarna fick däremot en kraftigare svada bestående av tiominutersförseningar (give or take några minuter med regnhalkan) och uppvända tåg, vilket orsakade problem för personer som skulle ha avlösning eller slut för dagen. Reserver samt övertidsarbetande efterlystes och Veoliahoran var för en gångs skull bara tyst tacksam över att få lämna kaoset och gå hem med en fridag imorgon att glädja sig åt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s