It’s never too late, va.

Fredag. Då har man redan fått schemat för helgen och måndagen (fridag – yay!). Problemet brukar vara att få tisdagens och onsdagens DK-listor i tid. Dagkommenderingen funkar som så att vi får veta tre dagar i förväg hur det jobbas. De som har fasta tjänster vet ungefär vad de har att vänta, medan de som går på DK får förlita sig till dödens lotteri, dvs. PPs klippa och klistra på nåd eller onåd. För att kunna planera sina veckor är det av yttersta vikt att DK-listorna kommer ut snabbt till alla anställda. Dessvärre brukar det vara litet si och så med det där… listan för måndag till onsdag brukar ofta vara sen för TUB1.

Under året har det blivit många sena listor även för helgerna och en del vardagar, vilket inte direkt är det ideala -tänk själv hur kul det är att vänta på det stora avslöjandet av ens tider i helgen ända in på torsdagen. Kanske hoppas man på att kunna sluta skapligt för en gångs skull och få kvalitetstid med vännerna. Då kommer den, DK-bomben som meddelar att du jobbar till 28.40, 27.56 samt 25.08 och typ slutar i depå varenda kväll. Inte kul, eller hur? Snarare depressionsframkallande.

Om man föreslår att både Guppet och Alvik borde ha samma personalplanerare och sedan söker tjänsten själv, borde man rimligtvis klara av det. Right? Men arbetsbördan visade sig vara litet väl stor och då blir det som det blir med senare skickade listor, feldöpta listor (måndag på tisdagslistan och vice versa) och i vissa fall helt missade utskick (genererandes kö till DK-pärmen). Bättre sent än aldrig, skulle man kunna resonera. Med tillägget -fast två PP är bättre än en effektivitetsmässigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s