Ett himla spring

Utöver att noll och intet hände i jämförelse med gårdagens bankaos var det ikväll ett jämrans stressat Stockholmsfolk i vagnarna. Förvisso flöt trafiken på ganska bra, men för Veoliahorans del har nog rekord i ‘spring mellan vagnar på glesbefolkade stationer’ slagits. Det var någon happening i Åkeshov på kvällen och Veoliahoran hade fått på ett trettiotal unga tjejer och killar i sin V1:a. Nu var ju bara problemet att de inte visste vart sjutton uppgången låg och därför böt vagn varenda station. Till slut var man tvungen att hugga tag i en av dem och fråga varför de sprang fram och tillbaka som yra höns. Tack och lov kunde de efter detta hamna i rätt vagn, V3, för att sedan ta ett par minuter på sig att gå av.

Uppe på berget vid skolan i Vinkelboda stod ett gäng Brommaglin under eftermiddagen och kastade sten på tågen. Som alltid tog det en hel evighet att få dit vakter. När P körde förbi med tur 39 och såg att de små sattygen mobiliserade sig för anfall, slängde han sig på tyfonen varpå attacken kom av sig. Det är svårt att kasta sten när man måste hålla för öronen för att slippa bli stendöv. Huruvida vakterna kom fram eller inte förtäljer inte historien, men efter Ps avgrundstut kom det iallafall inga fler stenar farande ner från skolberget i Alvik.

Tur 37 blev klottrad över hela V1s tågsida och därmed tagen ur trafik, varpå det kuskades in i Högdalsdepån för tågbyte och transport ut på banan för att gå i rätt tid. Problemet var väl bara att TLC glömt att informera trafikanterna på stationerna om att det saknades en nitton i drift och ett flertal förare fick istället förklara läget varthelst de stannade genom stan…

Tidigare under dagen började det pipa frenetiskt i hytten när Veoliahorans tåg lämnade Vällingby. Då tåget inte stannat eller fått några konstigheter i form av blinkande kontra- och/eller klarsignal, etc. kunde jag lättat konstatera att nödtalenheten var aktiverad. Efter att ha frågat vad som var på tok och meddelat att de kunde tala i högtalaren när en grön lampa började lysa, inväntades svaret med spänning. Det visade sig, som alltid, att inte en käft lyssnat på utropet och bilden av några tonåringar visades på skärmen. Konversationen som följde var helt klart en tutfvariant på Tjuvlyssnat:
Tonårskille 1: ”Vad fan gjorde du det där för?”
Tonårskille 2: ”Men vafan jag måste pissa!!!”
Tonårstjej 1: ”Asså…håll dig! Vi är nästan framme.”
Tonårstjej 2: Var inte det där dörrknappen?”
Tonårskille 1: ”Hehehe, jävla losers. Ni förtjänar fan varandra.”

I övrigt var det som sagt lugnt ikväll, tunnelbanepolisen genomförde sina trygghetskontroller vid Gullmarsplan och åkte även med på en del turer utan att få reda ut något tumult. Undrar om det inte är kylan som gör folk sävliga; de vill bara in i vagnarnas värme och åka dit de ska. Nu slutade Veoliahoran i och för sig relativt tidigt lördagsmässigt sett och vem vet vad för skojiga händelser som kan ha brakat loss under nattrafiken?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s