Morgontub har guld i mun

Veoliahoran hade knappt hunnit gå och lägga sig på fredagsmorgonen förrän TX ringde och fiskade efter arbetskraft. Det tär på personalstyrkan att ha dygnet runt-trafik uppenbarligen, eftersom det är ett förbannat ringande nu för tiden så fort man är ledig. Förvisso innebär jobbdagar att det blir mer att blogga om, men samtidigt är det sååååå himla skönt att få vila och ha sin trippel ifred utan att bli väckt tre timmar efter att man gått och lagt sig. Okej, jag vet. Borde gneta lite och visa på god arbetsvilja, men nu är det höst vilket är Veoliahorans favoritårstid med krispigt klar morgonluft, löv skiftandes i alla de färger och tillfälle att använda gosiga höstrockar. Då känns det bara underbart att vara fri en dag eller två, åka ut på stan för en promenad och en fika där man vid cafébordet värmer händerna kupade runt en varm témugg. Myyyys. Sedan flanerar man runt och kollar på lågprisplattor, ringer en polare och stämmer träff för kvällen. Otvunget, utan schema att oroa sig för.

Ibland går tunneltågföraren på gatorna som en vanlig människa. -gammalt tunnelbaneordspråk

Fredagseftermiddagen innebar resa ut till moder och bror för bio, middag samt en övernattning. Eftersom uniformen av förståeliga skäl fick lämnas hemma var det passagerarutrymmet som gällde. Det är bra att åka där ibland så att man inte glömmer bort hur det är att vara trafikant. Första sträckan var körde föraren med en sugkoppskörstil som gjorde en smått illamående, men efter avlösningen vid Guppet blev det smidigare kört hela vägen frånsett infart Slussen och T-Centralen, men det berodde på rusningstågkänningen. Veoliahoran somnade nästan av välbehag med musiken i lurarna, herregud vad mycket mer bekvämt det är att resa i tåget jämfört med hytten! Man känner ju knappt någonting alls av skrapet Rådmansgatan-Odenplan eller strömlöshetsglappen Skanstull-Slussen. På det hela taget en mycket behaglig upplevelse, alltså.

Det enda smolket i bägaren var givetvis Axe-snubben som stank ner sätet mittemot, själv tyckte han säkert att han luktade skitgott men Veoliahoran höll fan på att duka under. Grabbar och tjejer; parfymer och dylikt ska användas sparsamt, inte för att döda flugor i er direkta närhet eller åstadkomma allergichock för omgivningen med tre kilometers omnejd. Med det sagt var ändå resan trevlig, Axe-stänket gick av vid T-Centralen och sedan var det sporadisk påstigning för spridda skurar folk eftersom extratåget direkt framför oss tog de större klungorna. Vi blev bara tre minuter sena ut mot Åkeshov.

Man märker förresten att man är arbetsskadad när hjärnan glatt upplyser en om att ‘klockan är si och så, då är det den och den turen framför och det här är tur X’. Vid Alvik tänker hjärnan ‘aha, vi saktar in. Har inte 18 hunnit ner i Brommadepån än? Hm… och är det inte avlösning på den här turen? Då blir vi X minuter sena till…’ Imorse när Veoliahoran skulle ta sig hemåt var det ett tåg som skulle till Skarpnäck och inte till Hagsätra som visades på IDTS-skylten. Första tanken blev ‘aha, nu är det någon som precis har plockat ut en 17 från VY, då vänder den vid Odenplan nästa gång’. Arbetsskadad, som sagt.

Självfallet skulle ett fyllo som luktade smuts och sprit slå sig ned i sittgruppen på andra sidan mittgången. de dras till Veoliahoran som flugor till en sockerbit, ungefär. Varenda eviga gång man är ute och åker slår sig ett fyllo ner precis bredvid eller i närheten. Den här gubben satt och pratade med sig själv ett tag innan han kom på den briljanta idén att börja ragga på Veoliahoran. Det ärorika försöket stöp givetvis med buller och brak. Främst på grund av att han snubblade över sätet mittemot och lade sig raklång, med ölburken i näven. Men även för att det var en jävligt dålig idé till att börja med. Tänk att alla originalen alltid åker morgontub. Nåväl, efter att ha blivit råiggad försökte istället den amoröse fullgubben att påtvinga en medelålders kvinna sina ömhetsbetygelser ända fram till dess att vi alla tre gick av. På samma station.

Nu ska Veoliahoran utnyttja kollektivtrafiken igen och åka in till stan för att irra runt en stund!

Annonser

4 responses to “Morgontub har guld i mun

  1. Gjorde du en Hit and Run sen??

  2. Nepp, för mig går de flesta säkra.

  3. Okej… tänkte du att du gjorde en hit and run?

    Nä men allvarligt, det är jättekonstigt och jobbigt det där. Jag slutar vid halv tio på kvällen, s1 och säkert två kvällar av fem blir jag eller någon annan i vagnen antastad av något fyllo. Olika varje gång, jag menar hur många finns det egentligen?? Och har de ett schema de sätter upp sig på nånstans, eftersom man sällan ser mer än en åt gången??

  4. De går väl på schema efter vilka krogar som har öppet, misstänker jag. När fyllona blivit tillsagda att de fått i sig litet väl mycket, tänker de kanske att det är dags att dra sig hemåt mot kvarterskrogen och pröva lyckan…

    Och sedan är det någon stackare som råkar falla i den fulles synfält på något sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s