En högst rimlig begäran

Idag hade vi ännu en trevlig måndag med klar himmel och kall men hög härlig luft! Eftermiddagen inleddes med att tåg stoppades här och var på norra sidan staden eftersom man skulle starta om datorn för Åkeshov. Det brukar i korthet innebära en reboot med litet skoj sidoeffekter; signaler hoppar ur eller börvärdet sjunker radikalt vid körningen trots grönt ljus. Därför står tågen alltid stilla vid omstarten. Denna gång gällde stoppordern endast de norrgående tågen, men omstarten märktes även för det första södergående tåget i trakterna i form av just börvärdesfall. I övrigt inga konstigheter, trafiken rullade igång snabbt.

Annars har signaler som hoppar ur eller hänger sig blivit ett större problem på senare tid. Det är inte bara den bortre norra vid Gullmarsplan som hoppar ur oftare nu, utan även signalen Medborgarplatsen och Rådmansgatan. Folk har ropat om dem ett antal gånger i veckan de senaste månaderna. Är det buggar i systemet eller en föraning om någonting en konspirationsteoretiker skulle fnissa sig salig över? Den som lever får se. För oss är det bara gammalt hederligt ban-kajko.

Under en av Veoliahorans resor ut till Hässelby idag bad en äldre dam om att få en pratstund. Det skulle visa sig att hon ville diskutera ett åtgärdspaket som skulle göra Hässelby gård bättre anpassad för henne och handikappade. Ny hiss, en ny IDTS-skylt framme hos föraren så att hon kunde se när tåget kommer då den andra skylten sitter så långt borta och sedan om vi förare kunde stanna litet längre på stationerna (en halv minut/stn, HAG-HÄS på 67 minuter, mao.) eftersom vårdcentralen ligger i Hässelby gård och ingen som kommer därifrån hinner på. Sedan skulle vi vänta med att köra förrän alla satt sig ned ordentligt. Detta är givetvis högst rimliga saker att begära, vilket man även berömde tanten för. När Veoliahoran småkontrade med att stationsuppehållen blir kortare beroende på hur sena tågen är, på om t.ex. ungdomar hållit upp dörrarna inne i stan, kom hon med ännu ett åtgärdspaket; poliser, hundpatruller och elchocker. -Ja jävlars, gamla tanter är inte att leka med! Tänk på det nästa gång, när ni tycker att de ser milda, snälla och oförargliga ut med sina käppar och rollatorer.

När fredagen kommer har Veoliahoran jobbat massor med dagar i sträck. Ringer de imorgon är det nämligen dags att ta ett gnet, eftersom PLE har tjatat vecka efter vecka. Man måste som sagt visa på litet god arbetsvilja och hora ut sig, även om det bär emot att känna sig billig. Cash är cash. Sedan kanske telefonen är tyst en vecka eller två. Hoppas…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s