Gnet-tisdag

Jahapp. Då ringde de ändå till sist, Veoliahoran tröstar sig dock med att vi var fem-sex stycken som gnetade/jobbade extra idag. Det var iallafall en trevlig arbetsdag, regnet till trots. En förändring i positiv mening har nämligen ägt rum med vagnparken; ett stort antal 20-vagnar har plötsligt fått bromsar igen! Och en 20-vagn med bromsar är way mycket bättre än en 22-vagn. Uhm, scratch that. 22-vagnarna har riktig AC. Men ändå!

När Veoliahoran susade förbi Medborgarplatsen stod ett gäng killar och glodde på spåret. Vid ITV:erna stod tre killar till och skrattade gott medan de såg sin kompis lida alla helvetets kval över att hans skateboard hade hamnat på spåret. Grabben ska ha så mycket cred för att han inte hoppade ned själv, utan faktiskt kontaktade spärren för att få upp den på ett riskfritt sätt. Med andra ord kom snart ett trafikbefäl till platsen och sedan var brädan uppfiskad på tre röda. Ett stycke lycklig skejtarpojk levererad.

På norrsidan om stan skedde mycket roligt. Bland annat fick vi ett ypperligt exempel på Teamwork i tunnelbanan. Så här kan det låta på radion vid ett skeende när två norrgående och två södergående tåg rullar förbi samma plats direkt efter varandra:

Tåg 1 (söderut): Det står klottrare mellan Abrahamsberg och Stora Mossen, de målar på berget.
Tåg 2 (norrut): De hoppar in i skogen nu.
Tåg 3 (söderut): De tog med sig en sektion i staketet.
Tåg 4 (norrut): Hålet ligger vid avståndsmärke 9+3.

Därmed var det lätt för TLC att veta precis vart det hela hade skett och vad som behövde göras. Klotter- och skadegörelsegruppen var ute och tog kort inom en halvtimma. Staketet lagas säkerligen inatt.

Mer som ska lagas inatt är växeln in till bryggan Gullmarsplan. Den hade spårledningfel eller någonting dylikt och ville inte fungera. TLC vände därför hemgångarna på lite andra ställen än vanligt. Tur 8 fick efter tömning Gup gå i transport ner till Hötorgsbryggan och vända, medan 21:an fick gå via bryggan Skärmarbrink ut på motan och upp på plattform tre för byte av körände. Man kan ju hoppas på att det går bra för gubbarna som ska få fason på växeln inatt. Annars väntar ett antal dagars smärre kaos runt nio-tiorycket när flera turer ska in i hallen. Det borde funka imorgon, banarbetarna kan sina saker beträffande spåren.

Igår togs hastighetsbegränsningen vid Åkeshov bort, vilket innebar att det gick att köra i 70 knyck igen! Men eftersom ingenting kan vara riktigt enkelt med den här banan sattes det idag upp en ny hastighetsbegränsning från Alvik och upp genom Vinkelboda. Maxhastigheten där blir nu 20, varför och hur länge detta kommer att pågå var det ingen som visste. Däremot är den felinlagd. Enligt tilläggsmärkena ska 20-sträckan börja 200m efter stationen, men hastigheten i banan är sänkt redan från plattformens slut. Det ska bli spännande att se hur det funkar imorgon under rusningen. Alvik är, liksom Gullmarsplan, ett av de där ställena på banan där man kör ikapp tågen framför. Det kan nog milt uttryckt bli litet köbildning.

Kö blev det förresten idag upp till Slussen, där 35:an parkerat sig på plattform fyra. Föraren hade blivit hotad av några killar som tänkte ‘plocka’ honom Slussen södra. Helt korrekt begärdes därför vakter dit. Men de syntes inte till, varför 35 stod kvar ett tag. TLC stannade de efterföljande tågen allteftersom, sex minuter senare kunde trafiken börja rulla söderut igen. Mer bråk skulle det bli under kvällen; när 74 skulle ner i hallen ombads hon ta det försiktigt in till Råcksta då man fått uppgifter om att tre män höll på att slåss. Några minuter senare rapporterade E på 74 tillbaka och menade att ‘de är kvar, bråkar som galningar’. Kort därefter kom vakterna fram till platsen för att avstyra det hela.

Veoliahoran fick höra att föraren på 35 försökte undvika en kollega som försökte krama honom i mässen, efter att han pratat med platschefen om det som hände Gamla stan-Slussen. 35:an menade att det var bra om man talade med chefen när sådant händer och att det är ‘bra att vi visar våra känslor’. Han förväntade sig väl inte att kollegan då skulle hojta ‘kom i min famn’ och börja jaga honom. 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s