Douze pointe

Vårt ärorika företag har ett poängsystem för att förhindra överbeställande av arbetskläder. Som om vi glatt skulle sprätta av loggor och andra kännetecknande karaktäristika från dem, det räcker liksom med att ett plagg förknippas med arbete för att man privat ska sky det som pesten. Nåväl, enligt poängsystemet kostar ett par standardbrallor 2 poäng. Men eftersom Veoliahoran har maxat sitt poängkonto är det en bit kvar till ett par sprillans. Vi får nämligen hela ca. 0, 014 poäng per arbetsdag! Wheee, jävlars vad det ska handlas arbetskläder om en sisådär fem månader! Yay! Undras om det finns någon regel mot att gå runt i lappade kläder? Måste kolla uniformsreglerna.

Allvarligt, det ska bli så jävla skönt när nya SL-uniformen kommer. Den lär ha en mycket högre standard kvalitetsmässigt vad vi har förstått, vilket gör att vi äntligen slipper det där med att byxorna nöts ut efter några tvättar. Men givetvis kommer vi sakna cirkusen med företaget A La Carte som levererar Veolias profilkläder. -I senaste A La Carte-bladet som lagts upp på intranätet får vi reda på att närapå halva sortimentet kläder är slut eller har utgått, har man inga poäng kvar är det ändå ingen idé att beställa något med andra ord. B har för övrigt äntligen fått sin nya skaljacka efter att ha beställt den förra november, vilket även säger något om leveranstiderna.

Drömmen om ny uniform kvarstår, även om den i värsta fall blir chockturkos. (SL – vad tänkte ni egentligen???)

Annonser

7 responses to “Douze pointe

 1. jag tror vi kommer bli skitmobbade av trafikanterna när vi har den där nya uniformen. typ dom kanske säger ”aaaaa… knallturkost kan ju vara fint om man har det på små _detaljer_”. sen står dom där ett helt gäng och skrattar åt en när man sitter där och är lysande turkos från topp till tå.

  aja, bättre att dom skrattar åt en än att dom gör som vanligt och skriker.

 2. Ååååh, men jag älskar det! Vi kommer se ut som flygvärdinnor! Det blir guld!

  Seriöst, jag längtar! 😀

 3. Jag älskar uniformer, även fast jag inte äger någon själv. Men jag har lyckats ”sno” en tröja från min mamma som är postis.

  Va tråkigt att era uniformer ska bytas, jag gillade ju den. 😦

 4. Vad tror ni om att ge ordningsvakterna Barbie-rosa uniform någon gång i framtiden så att vi kan rädda en smula av vår heder?

  Skämt åsido, det är på tiden att en ny uniform gör entré. Det enda plagget som jag verkligen kommer att sakna är vintertröjan med axel- och armbågslappar. Den ser ut som båttröjorna Gustav och de andra i Rederiet hade på Freja. När man glider runt i stan kan man därför alltid drömma sig bort och leka att man kör Finlandsfärja på helgnätterna. Stöket blir så mycket lättare att hantera då. ;-P

 5. …jag tror nya uniformen blir bra
  – utom på de mer *ehm* ”spolformade” kollegorna: de kommer att se ut som *öhm* flygvärdinnor/stewards som borde betalt extra för bagaget… *harkel*

  /p, som ser ut som en liten kloss i den nuvarande uniformen, och uppskattade ”den förra” (den som såg mer ut som en kostym) mer

 6. Usch, ja. Flygvärdinnor. Tänker de månne spara in på kontrollanterna och tvinga oss kolla att folk har boarding pass innan de går ombord?

 7. …men det vore ack så skönt att få neka alla dessa j-vla väskor, hundar, flaskor, …

  …för att inte tala om bränsletillägget!
  😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s