Hässelby mobiliserar sig

Idag tog de bort hastighetsbegränsningen norr om Alvik, vilket genast gav resultat i form av tåg som faktiskt gick i tid! Vi fick veta att anledningen till 20-krypet var sviktande räl. Samma anledning som i Gamla stan, med andra ord. Återigen får Veoliahoran konstatera att vår bana är rena skämtet. Den är fan sönder överallt. Ett ypperligt exempel på fel och åtgärdstakten är när det blev växelfel i Alvik i somras. Alla 18 fick vända i Abrahamsberg i över en vecka, eftersom man bestämt skulle skicka efter reservdelar från Tyskland och när de väl fanns tillgängliga gick loket som som skulle användas för lagningen sönder. Och den enda snubben som kunde laga loket var på semester i USA…

Veoliahoran undrar om det är någonting liknande som sker för närvarande vid Gullmarsplan, eftersom växelfan in till bryggan fortfarande inte är lagad. Istället fortsatte ikväll vändkaoset på plattform tre, men det gav iallafall underhållning på radion varje gång TLC ropade till förarna att åka längre fram. Förarna svarade att hållmärke på motan gup_3 saknas samt att det fanns ett rödljus precis framför nosen på dem. Således blev det centimeterkrypande i TLCs regi, där tåget kröp och trafikledarna hojtade ‘Stanna! Stanna!’ när det räckte för att lägga om växeln upp mot Globen.

I övrigt tycktes tröttheten regera hos nattskiftet på TLC. Tur 8, som fått order att åka in i Vällingbydepån istället för Högdalen och därmed jobba över, ropade upp om spår varpå han fick kontraorder; ‘Tur 8? Men du ska ju in i Högdalen?’ Föraren tog ett djupt andetag (räknade till tio?) och meddelade att TLC själva skickat iväg honom till Vällingby. Inom kort fick han spår. Trean blev efter det beordrad att inte prata med sin avlösare (dvs lämna över felrapporter, etc) utan bara ‘köra sitt tåg’. När 34 en stund senare parkerade i Hagsätra ropade TLC ’34, är du redo att lämna?’ varpå föraren svarade ‘Nej, jag tömmer tåget.’ Trafikledaren: ‘Va, sitter du inte i V3… eh, V1?’ Föraren: ‘Men jag kom ju just hit?’ TL: ‘Jagtänkteattduvillegåföremendåväntarviväl!’ Veoliahoran misstänker att en signal sedan aldrig dragits ur snabbare.

Ligistfasoner var det torka på idag, kanske fick klottrarna dunderförkylning efter allt rännande i regnet igår. Istället kallades ordningsvakter ut till Hässelby strand, där P på 31:an rapporterade om att en hop snorungar stod på gångbron ovanför plattformen och kastade saker på folk nedanför. Det lät som om tredje världskriget hade startat: förortsborna anfaller! B som körde tur 32 förtydligade vad som hände genom att meddela att det var nypon ungarna kastade. Under byte av körände hade hon fått en hel hop i huvudet till förtjusta fniss och garv ovanifrån. Självfallet hade de både hunnit pissa från bron och sedan smita hals över huvud precis innan ordningsvakterna kommit på plats, menade Veoliahorans källa. Man får väl vara glad över att det var nypon de kastade och inte något annat. Den där förbannade bron är tillsammans med bron vid Gubbängen en riktig snöbollsklassiker. Får man önska sig en snöfri vinter i år igen eller är det att säga ja till klimatkrisen, månne?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s