Coming attractions

På många av de större stationerna har det suttit ‘nu bygger vi accessystemet’-lappar under några månader. Men nu, hör och häpna: har maskinerna äntligen kommit upp! Pukor, trumpeter, trumboner och fanfarer, right? Hm. Tja, nu finns automaten på plats men från varje display lyser det, i knallröd text, att maskinen inte är i funktion. Det är en och en halv månads väntan kvar för den som vill prova att ladda/köpa resor via Accessystemet så de där plåtburkarna (som ser ut som barnet efter en bankomat som satt på en parkeringsautomat) kommer att stirra oss i ansiktet 40-50 dagar till, som ett utställande av teknikens misslyckande. -Det tog som bekant ca. trehundra år innan strulet med leverantören reddes ut, vilket gör att man försiktigt kan dra slutsatsen att det kan dra ut på tiden ännu en gång. Dessutom vet vi att korten inte fungerar i alla lägen, andra gånger tar det för lång tid att vänta på att ‘dra’ kortet igen (1 minut) och då tar det ju i jämförelse bara fem sekunder att planka… Är inte det underbart för någonting som kostat 600 miljoner att utveckla, så säg?

De där miljonerna kronor senare blir resultatet att automatskrällena smälls upp på ‘selected locations only’ i november. Man räknar med att kortet ska finnas i var resenärs ficka först om två år, 2010. Efter 10 års utveckling och en oändlig ström pengar till ett inkompetent företag är det väl bara att säga; -Starkt jobbat, PG!

Samtidigt släpptes under förra veckan nyheten om ett nytt kontrollsystem för sms-biljetter inom ett år. Trafikanten med mobilbiljetten ska nu kunna rikta mobilen mot en optisk läsare som känner av om biljetten är äkta. Systemet ska uppenbarligen ha testats på en del bussar allaredan och uppges fungera ypperligt, så det låter ju optimistiskt.

…och 600 miljoner kronor senare… 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s