Modevisning i tunnelbanan

Imorse hade vi vagnbrist, några avgångar ställdes in men sedan fortsatte dagen på ett lugnt sätt. Veoliahoran noterade att plattformsvärdarna på Hötorget fortsätter att småmingla och vifta med händerna litet grann vid avgång för att hindra trafikanter från att dundra in i tåget. Givetvis springer de despo-stressade stockholmarna ändå in mellan dörrarna som små skott, utan större insatser från nämnda plattformsvärdar. Om de hade presenterats som rusningens stenhårda men rättvisa riddare skulle det säkert råda en annan ordning på torpet, men nu är de praktiskt taget lanserade som trivselvärdar istället. Nej, utrusta dem med klappbräden och kevlarrustning så ska ni få se på andra bullar! 😉

Bana 3 hade rökutveckling vid Solna centrum och fick därför ett tvärstopp, med ersättningsbussar som tillfällig lösning medan orsaken till röken inspekterades. Ungefär en timma senare var trafiken igång igen på blå, med de obligatoriska förseningarna för förarna att bita i.

Tvären hade fått ett växelfel nere i självaste Alvik, fick Veoliahoran höra i mässen. Det hade varit relativt lättåtgärdat och spårtrafiken kunde börja rulla bara en halvtimma efter felets uppkomst.

Mer man fick höra i mässen var att SL har gått in i ännu ett sökande skede i jakt på mängder av det hiskeliga turkosblå tyg man vill sy de nya jackorna och västarna av. En förare hade samtalat med ett par access-informatörer som hade fått den nya uniformen och kontentan av det hela hade tydligen varit att man känner sig som en clown i rampljuset i den. Färgen lyser milsvida. Och det är mjukiskläder-varning på plaggen. De enda ute i kollektivtrafiken som har en respektabel uniform är nog kontrollanterna.

Om Veoliahoran fick bestämma skulle det iochförsig fortfarande vara putsade knappar i dubbla rader, skärmmössa respektive båtmössa med SL-emblem och lackdojjor som gällde. Eller de militärt inspirerade plaggen. Man är ju uniformsfetischist! Skämt åsido, en riktig uniform för mer respekt med sig än en kofta och är ordentligt mycket snyggare. Bara något så enkelt som de gamla västarna och kavajerna ger ett korrekt, propert intryck och gör att man känner sig litet rakare i ryggen. Man borde dra lärdom av SJs uniform från 2008, den ser iallafall presentabel ut. Men nej, varför göra det när det finns en hel värld asbilliga tyger av tvivelaktig kvalitet att sy heteronormativa mjukiskläder av?

Ingen vet hur länge vi kommer att få vänta på den nya uniformen, en röst hävdade att det säkert kommer bli ända fram till när SL presenterar vem som vunnit anbudskampen om tunnelbanan. Vi får se, under tiden är det bara att avnjuta denna lilla modevisning som Veoliahoran har satt ihop tillsammans med sina bästisar Stålmannen och Mary-Sue för att ge er en preview av den nya uniformen:

Stålis har här på sig en finstickad cardigan med slips till den blå skjortan, medan Mary-Sue bär nya flygvärdinnelooken charmigt kokett.

Stålis har här på sig en finstickad cardigan med slips till den blå skjortan, medan Mary-Sue bär nya flygvärdinnelooken charmigt kokett.

Känner ni den friska fläkten av sommaren? Under den varma västen för de litet kyligare sommarnätterna bär Stålis den stiliga vita uniformsskjortan, medan Mary-Sue ärtigt kombinerar kjolen med dampikétröjan.

Känner ni den friska sommarbrisens fläkt? Under den varma västen för de litet kyligare sommarnätterna bär Stålis den stiliga vita uniformsskjortan, medan Mary-Sue ärtigt kombinerar kjolen med dampikétröjan.

Brrrrr, hösten är här! Känner du hur det blåser, Mary-Sue? säger Stålmannen och gör en machopose i sin fina knallturkosa jacka. Tihihi, kvillrar Mary-Sue och undrar om man kan matcha jackan med rosa skor.

Brrrrr, hösten är här! Känner du hur det blåser, Mary-Sue? säger Stålmannen och gör en machopose i sin fina knallturkosa jacka. Tihihi, kvittrar Mary-Sue och undrar om man kan matcha jackan med rosa skor.

Nej, nu går Veoliahoran och spelar avslappnande hack and slash på konsolen!

Annonser

14 responses to “Modevisning i tunnelbanan

 1. På dina bilder är ju färgerna mer blåa än turkosa. Den nya uniformens färg ser så vidrig ut. Säg mig Vh, vilka turer var du ute å spakade idag? (en undran av ren nyfikenhet). 🙂

 2. Tja, plockade klädbilderna från klubb 119s hemsida. De gör inte riktigt rättvisa åt liveversionen av jackorna, eller hur? Jag är Veoliahoran, jag spakar alla turer med mina femtioelva tentakler. 😉

 3. …varför får vi inte se kläderna på verklighetstrogna (läs: ”spolformade” resp. ”köttbulleformade”) klädmodeller? 😉
  (De är ju ändå tecknade, så så svårt vore det väl ändå inte?
  …underarmarna på bilden med de kortärmade alternativen stämmer dock fint överens med verklighetens proportioner…

  Fast egentligen har jag väl inget att säga till om – mini-spx som jag är… 😐

 4. Men de där uniformerna var ju riktigt bra, om man bortser från att åtminstone jackan ser avsevärt mycket billigare ut i verkligheten och att färgen på det tyg man har valt egentligen är så intensivt turkos att det gör ont.

  Och sedan får man tänka på vilka det är som ska bära uniformerna, det är ju inte stålmannen direkt. Det vore bra med en uniform som ser någorlunda ut som en uniform oavsett vem den sitter på, utan att bli alltför formellt uniformig. Det skulle bli skrattretande fånigt med stärkveck, dubbelknäppning och båtmössa (uniformsmössa över huvudtaget) på en gubbe som sitter i sin lilla bur och stämplar biljetter.

 5. Busschaufförernas uniform är ju inte så pjåkig. Byxorna är ganska okej men tröjan väger iof flera ton. Man måste använda sig av en luftkram bara för att få upp skiten på en galje efter tvätten…

  Men det lär ju inte vara så lätt att knivsticka folk som bär den tröjan…

 6. * Självklart menar jag en LYFTKRAN, en luftkram har nog inte samma effekt.

 7. Jag tycker att uniformen är helt ok, men om det är så att tyget är av mysbyxvariant och färgen sådär skrikig så är det ju trist.

  Jag gillar faktiskt själva konceptet. Förutom väst + kortärmat, hur tänkte dom där?

 8. pl: Ingen av oss har något att säga till om. Vi äro alla små fotsoldater. 😉

  kretiochpleti: Precis, det är en fin balans där med representativiteten och uniformen. Självfallet ser en 1800-talsuniform fånig ut i nuläget. Gillar SJs nya uniform skarpt, den är enkel, traditionellt snygg och relativt praktisk.

  Bea: Busslink eller Swebus?

  eek: Jag är gnällig och vill ha en riktig kavaj och väst! Är i övrigt rätt nöjd, förutom med jackfärgen och strypkragen på damskjortan. Det finns en svart variant på jackan och västen, men ryktet säger att SL har övergivit den till förmån för den turkosa. Jag ber innerligt att ryktena talar fel.

 9. Då vet jag vilken tröja du menar, eftersom busslinkförarna hänger i Gup-mässen hela tiden. 🙂

 10. Roslagstågarna har fina uniformer. Hoppas verkligen inte att de också ska tvingas byta, tycker hellre att SL borde snegla lite på dem.

 11. Jag gillar Veolias uniformer, det finns kläder för alla stilar, dvs pike,skjorta,väst,cardigan,windstopper osv, dessutom känns veolia loggan diskret och man kan bära uniformen utan att bli påhoppad typ.

 12. Enligt den jag pratat med så stämmer inte färgen på bilderna. Den har gjort mörkare. I övrigt tycker jag den vi hade när SL såldes till Connex var snyggast. Visst kavajens dragspel på ryggen vid ärmarna var fula, men med annat material i tyget så skulle den vara att föredra.

 13. Färgen på bilderna är som sagt desamma som på klubb 119:s hemsida. Det är väldigt trevligt att färgen har gjorts mörkare, det senaste budet jag har hört är att den nu ska dra mer åt blått än turkost.

  Vilken uniform det än blir kommer vi givetvis solidariskt bära den. Jag har dock full tilltro till SL, förhoppningsvis kommer det svarta tyget bli standarden. Hoppas, hoppas. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s