Förväxlad dag

Ehm… idag var det på tok för lugnt för att vara en lördag. Knappt något hej eller hå på radion alls att tala om, vilket kändes trist -folk orkade inte ens ropa in om plattor… Veoliahoran cruisade mest runt och dåsade i hytten. De värsta fridstörarna under hela kvällen var ett gäng pruttfulla tanter som säkert haft kärringträff inne på någon restaurang och nu skulle vidare hem till den med illrosa sjal.

Vid halv tre anropade tur 3 TLC och sade att hon hade en fylla ombord som inte lyckades kliva av tåget i Alvik. Han försökte väl, men var så full att han ramlade baklänges hela tiden. Föraren meddelade att det nog skulle ta någon minut extra innan tåget kunde rulla. TL skrockade till och sade att det var uppfattat. Efter en stund ropade 3:an igen och nu hade mannen kommit av tåget tack vare fyra andra passagerare som hade fått lov att bära av honom. Eftersom karln uppenbarligen knappt visste vad som var fram, bak, höger eller vänster kunde det ju vara bra att skicka några vakter för att hjälpa honom tillrätta. TLC svarade att jodå, de var på gång. Tur 33 följde senare upp med att vakterna fanns på plats och talade med mannen. Det är bara att hoppas han kom hem som han skulle och sov ruset av sig. Det lär bli en jädrans huvudvärk där imorgon, om man säger så.

Andra artonturer rapporterade in blött invändigt klotter i sina vagnar. En fick till och med stänga av V2 eftersom den var så illa åtgången. Inte för att trafikanterna märkte något, vi vet alla att det bara finns två vagnar enligt dem i ett trevagnståg: den första och den sista. Jourstäd svishade runt på saneringsjobb, i övrigt var det störningsfritt.

En ny trend sveper genom förarkåren; stolmassakern. Fem gånger den här veckan har det noterats att någon förare håller på och tejpar ‘dörrparet avstängt’-lappar runt stålstängerna till nackstödet för att hålla detta uppe. Det är bra att den föraren kan sitta bekvämt, dessvärre blir det omständigt för oss andra när lapparna inte går att ta av. H begärde ut en montör med kniv för att fixa nackstödet på 24:an häromdagen eftersom det var inställt på max. Dessutom har det hänsynslösa sluthyttsåkandet gjort comeback med råge. Veoliahoran har fått ställa om sin stol ett antal gånger på ändstationerna under stor tidspress. Dammit, säger man bara. Dammit, you all! Åk mellanhytt för fan om ni ska ställa om stolen! Morr. Någon som hade problem med förarstolen ikväll var 41:an som rapporterade att reglaget som tippar stolsryggen framåt och bakåt inte fungerade. Den hade fastnat i det mest framtippade läget, vilket självklart var mycket obekvämt: frågan är om det ens gick att sitta i stolen. TLC lovade i vart fall att skicka ut en reparatör med verktygslåda till honom för att få felet åtgärdat.

Ja, så lugnt har det varit denna eftermiddag och kväll. Man kunde nästan tro att det var söndag. Efter en mindre inspektion konstaterade man att det var tre vagnar i tåget och att datumet på IDU:n var korrekt, det var alltså inte fråga om någon förväxling av dagarna eller ett inträde i Twilight Zone. Rena semestern, med andra ord.

Men som vi tidigare har konstaterat är det enbart så lugnt eftersom det nu bedrivs dygnet runt-trafik. Folk åker in ännu senare till stan. Den större delen av Veoliahorans arbetsdag var bara lugnet före stormen. Först vid tio-elva började det hända grejer. Eller ska man vara ärlig var det stackars P på 38:an som fick allt skit på en gång. Han hade lyckats komma in halvvägs till Thorildsplan söderut då ett antal nödbromshandtag drogs och dörrar nödöppnades. Det gick inte att ta sig någonvart, han var tvungen att gå bak och återställa innan tåget kunde köras in ordentligt till stationen. Det var några osaliga velande fylltrattar som bestämt sig för att de skulle av, enligt broder A som befann sig i passagerarutrymmet. Som om inte det skulle vara nog otur för tur 38, ropade P ungefär en halvtimme senare att han inte kunde åka vidare från en station eftersom det stod ett mindre mentalt begåvat purjo och höll i dörrarna. P hade till och med hotat att utrymma tåget om killen inte släppte, men denne stod envist kvar. Först när vakter var på väg gav kvastskaftet med sig och släppte. P muttrade likgiltigt och menade att man fick se hur länge den friden varade.

Det ser ut att vara bäddat för mer ordningsproblem under lördagsnatten, med andra ord! Under fredagsnatten hade det varit såpass stökigt att alla linjer var försenade upp till femton minuter. Undras om det rekordet kan bräckas inatt nu när vintertiden börjar? Det innebär trots allt en extra timme att festa, samt vara full och redlös på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s