Trick or treat

Jahapp. Då har DK-listan för den 31:a kommit och det ser ut att ha gått troll i den så det yr mossa om kanterna… Låt oss säga så här; tänk er att man ställer upp lika många stolar som det finns förare och man tar bort en. Sedan blir det till att leka Hela havet stormar och vanka runt stolarna till musik. Förarna knuffas nu ned på stolarna av osynliga krafter och en blir utan stol/tjänst (dvs. blir heldagsreserv). Det är litet grann så tjänsterna har fördelats på fredag -en del förare har kvar sina ordinarie tjänster, andra får hålla tillgodo med en främmande tjänst medan DK-personalen i alla fallen är vinnare eftersom de inte har nummertjänst. Varför sådan schemaröra, kan man fråga sig?

Tja, av någon outgrundlig anledning har man fått för sig att det är Allhelgona/helgdag på fredag. Vilket det absolut inte är, den helgdagen infaller först på lördag. Den 31:a oktober är Halloween och senast jag kollade var Halloween en amerikansk tradition med keltiska rötter. Visst, den har anammats av en del som kör temafester i skräckanda under helgen men går inte att förväxla med Allhelgona. Man skulle iochförsig kunna se företagets kors och tvärs-schemaläggning på fredag som ännu ett utslag av den totala sekularisering vi ändå har i Sverige. Det blir teoretiskt så mycket roligare! Medan vi funderar på detta är det väl bara att överlämna resten i ödets händer; blir tjänstelotteriet bus eller godis för förarna? På fredag vet vi mer.

För mer charmiga obegripligheter överlämnar vi till nyhetsprogrammet Fagott:

Annonser

6 responses to “Trick or treat

  1. Med risk för att backstabba enskilda personer: den nya kommenderingen på GUP suger! =(

  2. inget nytt under solen alltså.

    MVH
    zzeezz

  3. Inte för att vara ogin, men efter att ha bläddrat igenom DK-listan igen och sett alla urkonstiga tjänstebyten måste jag fnv hålla med eek helhjärtat.

  4. VH: Borde inte du ha trippel i helgen eftersom du jobba å slet förra?:)

  5. Vad man bör ha och får är två helt olika saker. Ska slita imorgon med, iallafall. 🙂

  6. VH: Aha allright, jamen då ser vi fram emot dagens slitrapport från banan då. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s