Lions and tigers and bears! Oh, my!

Det första Veoliahoran fick höra för dagen på väg norrut var TLCs allmänna meddelande till alla förare på gröna linjen om att det rådde gult läge idag igen. Jippi. Nu var det tydligen som så att man hittat ett finurligt sätt att göra alla förare skyldiga som synden; gult läge var infört eftersom plattor uppkommer i V2 och slutvagn vid körning. Nevermind att man kör försiktigt och inte hör klicketiklånkande under ledarvagnen… Vidare sade man att alla 70-turer var inställda (dvs extratågen på arton) och två vantringståg skulle finnas tillgängliga i Farsta och Hässelby efter klockan fyra. Inte för att vantringen hjälpte så värst: med extraturerna borta och ordinarie arton vändandes Vällingby blev det stora luckor mellan en del tåg. Plattformarna inne i stan kryllade av trafikanter som fyllde på för varje minut, tågen fick lämna mängder människor till bakomvarande tåg. Det här var ännu en sådan där dag då det var svårt att köra ikapp. Först när rusningen lagt sig och det blev grönt läge (det senare vid halv nio-nio) började tågen gå i tid.

Snart ropade tur 22 i Skarpnäck och undrade om det räckte med att trycka P på hennes felkoder, 1033 samt 56. TLC menade att det gjorde det, varsågod och tryck. Men icke, 22:an rapporterade att tåget inte drog och fick istället dra till med den ständiga universallösningen omaktivering. 24:an stod under tiden och väntade i Bagarmossen på att en parkeringsplats skulle bli ledig. Väntan blev inte alls särskilt lång, omaktiveringen fungerade och 22 kom på rull. Tänk vilket strul det skulle blivit om linje 17 hade haft extratåg. I söderorternas lokaltidning skrev man för någon månad sedan om huruvida den ofullbordade uppgången på plattformens södra sida borde byggas klart och öppnas. SL hade hasplat ur sig att nej, det var inte alls aktuellt. Däremot skulle avgångarna från Skarpnäck bli tätare. Hm. Är det ens möjligt?

Det märktes att Halloweenfesterna var igång inne i stan då diverse gastar, änglar, lejon, djävlar, vampyrer, björnar och nunnor fraktades genom förorterna efter att jobbpendlarna kommit hem till sina fredagsmiddagar och lekprogram på TV. Skönaste maskeradkostymen för kvällen måste ändå ha varit den kvartett glada vänner utklädda till Mario, Luigi, en goomba och Princess Peach som glatt spatserade ombord på Veoliahorans tåg i Alvik. Det slår an hjärtesträngarna i ens nördhjärta. 😀

Efter att ha ropat ett antal gånger på tur 7 i Farsta strand hade TLC fått beskedet att föraren kunde höra dem men att det gick inte att sända tillbaka. Åttan fick därför det ärorika uppdraget att testa radiosändningen när han anlände, först från V3 och sedan från V1. Åttan menade att sändningsstörningarna var ett känt problem sedan flera år tillbaka där nere, men skulle ändå försöka. Sändningen från V3 fungerade först efter ett flertal försök, från V1 fungerade det med en gång. Trots svårigheterna att komma fram från V3 jublade TLC och förklarade år 2008 som året då radiosändningen från Farsta strand fullt ut fungerade. Men hallå? Sjuan, då? Veoliahoran har också varit med om att sändningen inte fungerar som den ska i Farsta, det brukar ta en stunds fipplande med radioknappen för att komma fram. Det luktar följetong här… stay tuned under vintern. När vi ändå är på Farstagrenen kan vi nämna tur 1, som fastnade med hyttdörren i plattformen på Tallkrogen varenda gång tåget stannade norrut där. Det var tydligen även det ett känt problem, när det ska åtgärdas var det däremot ingen som visste.

Nästa tåg att få problem var 38:an. Men den turen hade inget vagnfel, utan drogs med ordningsstörande trafikanter i form av stökiga killar som höll i dörrarna på stationerna. Det hade gått så långt att de stod i dörrparen och frågade personer på plattformen om de skulle med tåget. Sade folk att de kunde tänka sig att åka med höll de rara gossarna upp dörrarna för dem. TLC kontaktade TryggC som meddelade att vakter skulle komma i Bandhagen, av alla ställen. Föraren på tur 38 ombads säga till om killarna klev av på vägen.

Någon gång mellan sex och sju hojtade TLC att turerna på ingång Odenplan skulle se till att inte få med en dam med kundvagn. Förarna sade att det var uppfattat och hon verkade sedermera inte heller ha kommit med något av tågen. Men Veoliahoran måste ju bara fråga; hur fan kommer man igenom spärren med en kundvagn? Ögonblicken därefter meddelade en tur att han hade två påverkade killar bakom sig som satt och spydde. Kräkskavalkaden hade således börjat och jourstäd fick dra på sig hjältehandskarna, greppa moppen och rycka ut.

Några ungar i Farsta tyckte för övrigt att det var skitkul att leka med en grön spot nere på vägen bredvid Farsta centrum. Veoliahorans hela synfält badade i grönt ljus såpass att bländfläckarna dansade framför ögonen och det var tur att banan sitter i ryggen, annars hade det varit svårt att stanna tåget eftersom ungjävlarna sprang efter och tyckte det var skitkul att blända en förare. När de såg att man började använda turlistan som en avskärmare var det uppenbarligen inte lika roligt längre och de försvann innan tåget började rulla mot ändstation. Tur att de gjorde det, annars hade det blivit lite meck med att förklara för TLC varför turen saknade en signallampa, då den säkerligen skulle ha kastats mot de små snorvalparna. Veoliahoran var dock inte ensam med att ha blivit utsatt för ungstreck, en av fyrtioturerna rapporterade senare från Hagsätra att han blivit äggad, när föraren skulle byta körände hade han sett att V3 var alldeles smetig av ägg.

En kvart efter omeletten blev pojkstrecken utbytta mot blodigt allvar när evenemangståg 94 ropade på radion från Gullmarsplan norrut att det var några killar som slogs på plattformen. Vakter behövde definitivt rycka in, en kille blödde. Tur 21 tog det försiktigt in till plattform ett strax därefter då hon hört alltsammans på radion. De låg ner och bråkade, slagen regnade över dem. Ordningsvakter kom till platsen, så även polis och ambulans. 21:an rapporterade att slagsmålet avstyrts men att det behövdes städare omgående då plattformen var blodig. Medan trafiken gick sin gilla gång nedanför, stod polisen och hörde vittnen berätta om vad som hade hänt. Ambulansen stod parkerad utanför glasdörrarna vid bussarna och två sjukvårdare arbetade med den misshandlade. Rubriceringen blev grov misshandel och såg man ansiktet på offret förstod man varför. Givetvis hade gärningsmännen redan flytt fältet med tunnelbanan.

Annonser

7 responses to “Lions and tigers and bears! Oh, my!

  1. Det där radiotjaffset blir man aldrig klok på. Samma sak gäller ju Vällingby och Rådmansgatan, och dröser med andra platser. Och i minst 5 år har det varit exakt samma problem, och varje gång radiogubbarna är ute blir det samma resultat ”ööh, det fungerar bra”. Jojo, om man står med en bärbar på plattformen ja. Ska väl till att någon står med brinnande vagnar och varken radio- eller mobilteckning samt trasig nödtelefon för att något ska hända.

  2. VH: Hur ser en goomba ut?:O

  3. De ser ut som små Mums-mums!

  4. Nej, goombas ser ut som mycket små, arga trafikanter med hatt och huggtänder. Men de är bruna, som mums-mums.

  5. Jaha, då vet jag vilka ni menar:D

  6. Påtal om sköna maskerad dräkter så såg jag en robotcop igår natt och en darth vader.

  7. Där kan vi tala om ambition. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s