Att välja eller inte välja julklapp

Jahapp. Då kom lappen i brevlådan om att alla medarbetare i år får välja mellan att vara storsinta helgon eller spelfantaster. Eftersom en stor del förare grottar ner sig totalt i WoW, AoC, WO samt snart även TOR, hade man ju kunnat tro att spelgrejen skulle falla oss väl på läppen. Men nja, årets julklapp har jävligt mycket med barn att göra. Man kan välja mellan att ge 250kr till BRIS eller ett ‘populärt familjespel med många frågor för olika åldrar’. Typ Trivial Pursuit Familj eller liknande. För att slippa bli stämplade som giriga ärkeknölar måste vi såklart välja BRIS, eftersom det rör barns väl och ve.

Givetvis hade Veoliahoran hoppats på ett presentkort till Läkarmissionens webaidshop om vi nu ska vara givmilda, samhällsnyttiga och göra skillnad. Surfa in på den sistnämnda, köp sjukvård eller nutrition, en get/oxe åt en familj eller pröjsa 260 kr för att ett barn i Rwanda ska kunna gå i skolan, käka skollunch och gå på fritidsaktiviteter.

Annonser

10 responses to “Att välja eller inte välja julklapp

 1. Ett års speltid till EVE skulle inte skada. Att ge förarna tid på valfritt MMO skulle nog gå till historien som den bästa presenten någonsin, på något företag. Kanske välja mellan speltid och prajdbiljett, det skulle bli poppis. 😛

  Man undrar ibland hur/om förarna lyckas föröka sig.

 2. eek: Förare förökar sig inte, de nyanställs!

  Men ni ska ju inte tro att det är familje-TP eller något sådant. Det är nog snarare ett egenproducerat ”spel” med frågor om Veolias olika verksamhetsgrenar och allt som har med dem att göra.

 3. kreti och pleti: På franska då, såklart. Och så får den familjemedlemmen som förlorar sparken.

 4. Problemet med BRIS är att så mycket av pengarna som de får går till byråkrati och andra saker än barnen; vill man att ens bidrag ska gå oavkortat till de i nöd är lutherhjälpen att föredra. Svenska kyrkan står för alla extrakostnader och ser till att varje krona hamnar rätt. Så för min del blir det spelet, och mitt vanliga bidrag till Lutherhjälpen på omkring 500-1000 kr.

 5. Undra vad färgen på ”fick kalendern” är iår? 2007 var den grå röd, i år röd vit, så ja, vit röd nästa år då? Men man får tänka såhär också:
  Du tager spelet, du kränger det för 300 spänn och skänker dessa 250 kronorna till lutherhjälpen + att du tjänar 50 spänn själv. 🙂

 6. *hm* Jag hade hoppats på en stegräknare … lagom företagskäckt (”De latmaskarna måste ju röra på sig!”) – och så hade jag sluppit vara i valet och kvalet huruvida jag ska införskaffa nå’n eller inte.

  Låter som om spelet är ”ett så’nt jag fick när jag jobbade på IKEA” – ”som TP, men …inte riktigt”.
  Behöver jag ens nämna att det är en sisådär 15 år se’n jag jobbade där?

 7. Eek vilket corp är du med i i eve? Jag är inte alls aktiv men kör i ett svenskt corp..

 8. Mjo, det hade varit ett mycket bättre alternativ. Det torde vara svårt att förmå sig att donera pengar till vi-ska-dalta-med-och-underställa-oss-barnen-BRIS. Visst är det bra att se till att ungarna inte misshandlas, men som det är nu kan man ju inte tillrättavisa en snorunge utan att det börjar skrikas om misshandel. -_-;

 9. eek: Ditt julklappsförslag borde noteras av ledningen. Skulle inte ha ngt emot mer tid.

  kretiochpleti: Men det vore ju ett jättekul spel, kultstämpel ju!

  esn: Alltid mycket administrativa kostnader… kommer dock göra som vanligt inför jul: Lutherhjälpen, Stadsmissionen och Läkarmissionen får lite pengar.

  pl: Stegräknare? Det är en bra idé.

  L: Håller med.

 10. Undra kan man om cheferna skänker sin julbonus till bris? Hur stor den är kan man ju spekulera över. En extra månadslön…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s