Motspårslördag

Veoliahoran använde sig såklart av tunnelbanan för att åka västerut under tidiga eftermiddagen. Naturligtvis hamnade man på den nitton som helt plötsligt mitt under en dörrstängning på stn Fridhemsplan åter öppnade dörrarna. Ingen information kom, en halv minut senare sprang dock en ung man förbi dörrparet närmast en på kurs mot föraren som uppenbarligen mötte upp halvvägs. Erfaren som man är innebär det allt som oftast sjukdomsfall (nödöppnad dörr eller tjuvdragen nödbroms får ingen annan passagerare att direkt reagera). Huvudet stacks ut ur tåget för snegling bakåt, utanför V3 stod en klunga personer och hängde, vilket även det betyder sjukdomsfall (folk står och glor i grupp utan att veta vad de ska/kan göra). Informatören ropade i taket, detta var tur eftersom ingen i tåget förstod vad det var som försiggick. De bara stirrade på varandra och började klaga på informationen. Några minuter senare kom föraren tillbakaspringande (råstressad) för att greppa micken och meddela att vi blev stående i väntan på ambulans.

Vid det laget började Veoliahoran med sällskap göra en del i sin vagn beredda på att det förmodligen skulle bli motspårskörning från plattformen på andra sidan. När trafikbefälet som sedan kom till platsen utannonserade att nästa tåg skulle komma på plattform 2 såg några personer på en som om man var gud eller något slags orakel. Det kändes lite gulligt. Motspår blev det också, ända till nästa växel över till medspår mellan Thorildsplan och Krillan. Som alltid när en insats görs, kom trafiken igång ögonblicken efter och föraren på det nya Hässelbytåget uppmanade trängandes trafikanter att ta nästa tåg om det var möjligt. Dryga halvtimman för sent blev det för Veoliahoran, men det var skoj att få ett litet äventyr som trafikant för en gångs skull.

Annonser

7 responses to “Motspårslördag

 1. Råstressad och springande! Märkligt. Varför springa och dessutom jaga upp sig på arbetstid! Har väl månadslön och inget ackord.

 2. Ja du tutf, det kanske är så att föraren ville se till att den sjuke fick hjälp så fort som möjligt?

 3. Under ubildningen sas det: Gå gärna raskt men Spring inte när det händer nått! Den som springer jagar upp sig, den glömmer och det blir fel dessutom blir det jobbigt att prata i radion pga anfåddhet.
  Många ex. på detta genom åren.
  Har inte ens sett ambulanspers. springa när de kommer.

 4. Tutf: Ambulanspers får nog inte springa just med tanken på att man lätt kan göra misstag om man är uppstressad typ.
  Vh: Enligt förarens anrop till TLC så hade en trafikant använt nödtalsenheten för att påkalla hennes uppmärksamhet, TLC ville först att tåget skulle fortsätta till Alvik men när föraren sedan konstaterat att personen verkligen behövde ambulans så gav de vika. Tur i oturen att ST: Göran inte ligger mer än 5-10 min från Fridhemsplan.

 5. Tutf: Ja men det var inte den anledningen du angav när du kommenterade först, utan du höll dig till det vanliga ”man har väl månadslön”.

 6. Är du som Fantomen när du är ute som en vanlig ”man”, att du bara dricker mjölk ;)?

 7. Spike: Det var ungefär vad jag mumlade till min polare. (Både att föraren måste försäkra sig om vad som hänt samt att St:Göran tack och lov låg nära.)

  /j: Självfallet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s