Vinterhelg

Man märker att det är vinterhelg i Stockholm när man är ensam på plattformen i väntan på tåget och alla andra trafikanter står tätt packade innanför stationsdörrarna i sina snyggkläder. Hela eftermiddagen åkte snöskottarteamet runt på stationerna för att rensa plattformarna från snö, vilket självklart gjorde att det bildades snöhögar av varierade storlekar längsmed hela plattformsmitten. Ungarna i både norr- och söderort tyckte det var skitkul, många såg detta som ett gyllene tillfälle att ha snöbollskrig alternativt att pricka förare eller tåg för skojs skull. Rapporterna om snöbollskastning fullkomligen strömmade in från de olika turerna. Snön och kylan medförde även andra problem. Ett värt att nämna var när tur 6 ropade om att det på Tallkrogens plattformskant norrut hade bildats is så pass att hyttdörren hade fastnat. Från TLCs håll kontaktades DLC för att hugga bort eventuella anomalier där. Även istappar från ITV-er och plattformslampor utgjorde småproblem som säkerligen kommer att lösas under de närmsta dagarna.

När det blir kallt ute blir tuben även ett varmt ställe att söka skydd på för stadens många hemlösa och uteliggare. En sådan herre som orsakade ett flertal inrapporteringar hade lagt sig med sitt pick och pack vid foten av Medborgarplatsens trappa nere på plattformens mitt. Han låg där och sov, såg det ut som. Många var givetvis oroliga för mannen och personal skickades ut för att bedöma läget. Han är långt från ensam, en del personer tar det så långt att de ger sig in i tunnlarna i jakt på ett varmt skrymsle, såsom den legendariske tunnelliggaren Hatbloggen brukade skriva om. Andra kör på lightvarianten att planka in samt åka linjen tur och retur tills det är dags att ta tåget ur trafik. Tur 1, 4, 26, med flera hade sovande eller liggande. Tur 40 fick en liggande också, det visade sig vara en tant som slagit i pannan och börjat blöda lite. Kvinnan ifråga hade sagt till föraren att hon kände sig trött, en sjuksköterska i vagnen hade påpekat att ambulans förmodligen vore en bra idé för säkerhets skull. Vakter skickades av TLC för att bedöma läget.

I mässen bjöds det på ett nytt nummer av Veolia Transport-Nytt där en kort artikel med vår flitige kommentator Bea finns tryckt på sidan fem. Blå linjens korplag i fotboll presenterades på sidan intill (när följer röda och gröna efter???) och som alltid är det skoj att läsa ‘ros till den och den’-spalten. Ännu en intressant sak var också SEKOs lapp från mötet med SL, där man nästan kan misstänka att SL har snubblat över och lusläst ett av Veoliahorans tidigare inlägg. Man låter meddela att det senaste utkastet till uniformen är mer dressat samt att den turkosa färgen på Access-informatörernas jackor inte är densamma som kommer att användas i den slutgiltiga uniformen. Istället för aquaturkos kommer färgen vara oceanblå. På det hela taget lät det som om facket och SL haft ett schysst samtal, där man med tydlighet sagt att all input från personalen kommer att vägas noga i utformandet av uniformen. Mycket bra! Veoliahoran diggar SL och vill representera på ett bra sätt, genom att visa företaget från sin bästa sida i proper klädsel. Gärna mer svarta färginslag och god passform för olika kroppshyddor önskas. En provkollektion kommer att finnas till beskådan på TX från vecka 51. Passa på att glida förbi och kolla in det framtida tutf- och spx-modet, med andra ord.

Att det snart är december fastslogs även rejält över radion när de tryckte på sändknappen uppe på TLC för att kontakta evenemangståget. Man kunde höra TL säga ‘Evenemangståg nittio-‘ och sedan ett övermuntert ‘Nu har vi jul…’ som trallades innan sändknappen raskt släpptes. Det blev tyst en kort stund, sedan sände TLC igen men utan musik i bakgrunden för att meddela hur evenemangståget skulle köra. Det var mysigt med lite julmusik i hytten, om så bara för en kort sekund. Veoliahoran log svagt och svishade iväg med tåget in i kvällen.

Annonser

26 responses to “Vinterhelg

 1. Det är ju bra att någon överhuvudtaget informerar om att artikeln är klar. Hade inte du tagit upp det hade jag gått och väntat i all evighet. Det blir väl till att skicka hot mail och kontakta alla man känner inom företaget för att få ett ex av tidningen.

 2. Eller gå undercover i gammal SL-uniform och knata till närmsta mäss, där tidningen ligger i travar. Det går nog snabbare eftersom du kan lägga vantarna på ett ex redan idag. 😉

 3. Jo men mina kontakter har lovat att ge mig en tidning. Jag är lite lat av mig ch orkar inte åka bussen i två timmar bara för en blaska… Annars var det ingen dålig idé. SL uniformer har vi ju gott om 😉

 4. Varför kan man inte ställa ut prov exemplaret av den nya uniformen i mässen för? Så alla kan se? Tx är så litet om man ska ge genom luckan..
  Vh får ta med sig en liten julgranskula och hänga upp i hytten. Lämpligtvis fästes den i solgardinen. 🙂

 5. Bea: Jag förstår vad du menar, två timmars bussfärd är inte så himla kul. Snarare tradigt.

  Spike: Det stod att det ska finnas skyltdockor iförda provkollektionen, jag förutsätter att de kommer få stå i mässen någonstans. Men Spike, jag brukar ha julglitter runt läslampan, räcker inte det? 🙂

 6. Va mysigt att ha julpynt i hytten 🙂

 7. Vh: Nja en liten julgranskula kan du allt kosta på dig också! 🙂

 8. Slå på stort och he på luciakronan!

  Se hur vårt tåg hon kör, trafikanter hem hon för, sankta Tutfen, sankta Tutfen…

 9. Bea: Julpynt är mysigt. 🙂

  Spike: Måste hitta ett litet plastkulskluster, lär glömma kvar dem i hytten på löpande band…

  Alaniska: Hm, intressant tanke. Skulle iofs bli väldigt mulad då.

 10. VH: Men häng dem i läslampan som du gör med glittret och skriv en liten kom ihåg lapp! 🙂
  Undra om vi får någon julgran i mässen iår?

 11. Spike: Får göra så. Ska försöka fixa en liten ljusslinga också, hytten har ju eluttag i säkringsskåpet. 😀 Jag hoppas att vi får en julgran, det vore jättemysigt!

  Alaniska: Ja, jämrans ungar. Men jag vet iallafall några förare som tänkt revolta sig och köra med tomteluva på julafton, det är väl trevligt?

 12. Julfrid råder, lugnt det är i tuben, är i tuben
  Alla hemma, tomma äro tågen, äro tågen
  Tuff-tuff tuff-tuff…

  Lycka till och extra god jul åt revoltförarna. 🙂

 13. Alaniska: Du skulle kunna komponera ihop en hel samling med tunnelbanelåtar i julanda. Jag skulle absolut köpa skivan!

 14. Bättre upp, tycker att vi även ska boka Alaniska till Julbordskryssningen. 🙂

 15. Vh: Ja men en ljusslinga är ju perfa istället för läslampan, dra över solgardinen och längst med kanterna på frontrutan så skulle det bli fin fint.
  Det stod väl f.ö en plast gran i mässen ifjol eller minns jag helt galet?

 16. VH: Gör nåt maffigt som syns utifrån. Då vet jag när det är dig jag åker med…

 17. Spike: Funderar på hur det skulle gå att få ner den snabbt vid byte av körände. Mm, jo det fanns väl en plastgran där i hörnan.

  Bea: En sådan där vinkande snögubbe i fönstret, kanske?

 18. VH: Du får ha en liten ljuslykta istället för ljusslinga och köpa snöspray och skriva god jul eller nåt liknande på frontrutan. 🙂 Stod inte granen brevid tv bordet eller stod den vid den enda sköna fåtöljen står i mässen längst bort vid första runda bordet längst söderut i mässen? (Vid ac agregatet som finns i alla 20/21xx hytter.) Jobbar VH förresten jul eller nyår i år?

 19. Rebell-Alaniska och Revoltförarnas (h)julplatta – snart i ett SL Center nära dig!

 20. Spike: Garv! Fan vad den stacakrs depåpersonalen skulle hata mig då. ‘Det går ju aldrig ur! Morr!’ Då skulle rakbladen komma fram för att skrapa. Och med plastfilmen på rutan? Ouch. Kommer inte ihåg var den stod, minns plastbarr av någon anledning bara. VH funderar på att jobba båda dagarna för att få fett OB.

  Alaniska: Jag köper den direkt!

 21. Alaniska: Jag vill också ha en!!! 😉

 22. Nyår rockar att jobba. Runt tolvslaget är så bisarrt och otroligt så man måste bara uppleva det själv.

 23. Alaniska + rebellrobban vid nergången från Sluseen X vid pfd 3/4 kan bli en vardaglig syn inom kort? 🙂

  Vh: Jamen vafan, lite jobb för mödan ska de väl få göra där.. Borde ju funka att ta bort med vindrutetorkaren. Tror jag har nån sån spray hemma ska pröva och återkommer med resultat. Om VH tillhör V2 gruppen så jobbas det ju både jul å nyår?

 24. Absolut! Vi bjuder på pepparkakor.

 25. Alaniska: Trevligt trevligt. lovar att skänka en slant också då! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s