Alla snöbollars iskalla kväll

När Veoliahoran kom till jobbet hade precis ett stopp på grund av vagnfel släppt och som alltid blev det allmänt kaos med efterföljande omtågningar, spräckta avlösningar samt förseningar. Förseningarna ordnade upp sig relativt snabbt, problemet att fel förare satt på fel tåg tog betydligt längre att lösa och TLC plus TX slet i sitt anletes svett för att få ordning på alltsammans. Några timmar senare började tingen lunka på som vanligt ute på banan.

Snöskottarna som under helgen kuskat runt till olika stationer i söderort befann sig nu i västerort för att göra plattformarna framkomliga. De var duktiga på att ge klartecken, såpass att tre stycken kunde stå på rad på olika delar av plattformen och en efter en fyra av signalen. Ett jädrans ljusklickande blev det. Framåt kvällningen fortsatte de göra dagsignaler, vilket inte syntes så bra. Någon av dem hade behövt ha en signallampa med sig, men de var ändå ganska långt in på plattformen många gånger och befann sig inte direkt i fara. Man kunde även se deras varselkläder på långt avstånd.

När vi ändå talar om varselkläder är det värt att nämna tur 78, som ropade in att en man i grön varselväst befann sig i tunneln vid Odenplan. Mannen hade givit föraren en dagsignal i beckmörkret, varför karln upptäckts i sista minuten. TLC varnade tågen i närheten, medan mannen lämnade spåret snabbare än kvickt började man försöka få tag på honom. Det var oklart huruvida han var inskriven på arbete eller inte där.

Snöbollskastandet fortsatte under eftermiddagen och kvällen på samma sätt som igår. Veoliahorans tåg blev snöbollskastat tre stationer i rad, samma sak hände över hela Stockholm med kollegornas tåg och vi närde nog alla en smärre längtan efter att grille de små asen med eldkastare. 😉 Skämt åsido, tur 27 ropade in att fyra glin kastade snöbollar i Björkhagen, en artontur rapporterade att några kids ockuperade bron vid stn Gubbängen, några timmar senare blev 41:an prickad nära Johannelund, sedan beslöt sig en hel hop personer för att det var en briljant idé att ha snöbollskrig på stn Åkeshovs södra plattform…  snart ropade även en sjutton, 25 (?) att det nog var en god idé att skicka vakter till Björkhagen eftersom ungarna där uppgraderat sin djävlighet ett snäpp. Eller som föraren uttryckte det; ‘de laddar bollarna med sten, så om ni vill ha rutorna hela…’ Trygg-C kontaktades. Det slutade förstås inte där, även nian ropade in snöbollskastning från Tallkrogen och säkerligen kom flera fall efter det.

28:an meddelade mitt i snöfajtandet att hennes tåg blivit målat nere i Skarpnäck. Kollegan som kört det andra sjuttontåget hade meddelat att det luktade sprayfärg och visst var det riktigt; ett dörrpar hann vandaliseras innan avgång. Föraren fick skriva på det, eventuellt skedde ett tågbyte senare men det är ingenting Veoliahoran hörde något mer om.

En lattjo pryl denna eftermiddag och kväll var Rågsved. Jupp, stationen. Eller rättare sagt Rågsved söderut, där det inte gick att öppna dörrarna utan att trycka på dörrpermissiven. Frågan är om det är en bugg i systemet som stör eller om det är snön som är boven i dramat. Fortsättning följer.

Det blev inget växelkaos av den magnitud som en förare igår förutspådde likt en vinterns domedagsprofet. Ett växelfel i Åkeshov på förmiddagen, som sedan upprepades litet senare, var allt. Tja, förutom det där växelkajkot i Vällingby vid tiotiden som gjorde att ett allmänt meddelande släpptes om att linje 19 gick via mellanspåret…

7 responses to “Alla snöbollars iskalla kväll

  1. M ringde och tjatade på måndagsmorgonen, men jag var fortfarande trött och seg efter helgens levermobbning och trivdes dessutom alldeles utmärkt med att ligga i soffan och bara titta på snön utanför. 😛

  2. Den bästa snöbollsrapporteringen tror jag kom från Krillan, där kastade ungarna in snöbollar i hytten istället när föraren öppna den. Att man sedan måste trycka på DP för att öppna dörrarna är ju vardag på bana 2 typ så det får man väl leva med?.

  3. eek: Det gjorde du rätt i, precis så ska snö avnjutas bäst. 🙂

    Spike: Just fan, ja. Glömde att skriva upp det, talade med en förare som berättade om den snöbollskastningen. Bra kille, det där. Han brukar tipsa om vad som bör skrivas på bloggen ibland.

  4. VH: Det är tur att du har inside information från kollegor som alltid kan hjälpa dig att fylla på din matnyttiga blogg. 🙂

  5. När jag hade kommit över chocken efter ‘det är du som är Veoliahoran, eller hur?’ insåg jag att det var mycket praktiskt med en allierad. 🙂

  6. VH: You can run but can’t hide! 🙂

  7. Uppenbarligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s