Depåstrul och mångalna trafikanter

Efter nödbromsar, terrorkids med nycklar och TL med mild pms igår, var det jämförelsevis en lugn dag idag.

Tur 79 i Högdalsdepån frågade TLC om han verkligen skulle ha med sig två vagnar ut. TLC meddelade att jo, hade han bara fått två var det så. Kort därefter fick de ändra sig då rangerarna meddelade att en tredje vagn var på gång, men den dröjde litet. Föraren fick order att iordningsställa samtliga tre vagnar och höra av sig när allt var klart. Sagt och gjort, snart ropade föraren att tåget var iordningställt. Han fick då gå i transport norrut, till gropen Odenplan, för att därifrån gå i rätt tid söderut. Vi saknade således en extratur norrut, men att han fick med sig ett fullängdståg var värt det; som tidigare har nämnts tar det längre tid att köra med tvåvagnståg i rusningen pga folks placering på plattformen.

I Vällingbydepån stötte tur 50 på problem. Föraren hade inte fått upp kvittens ATC/ATP vid uppladdning och drog dessutom inte. Den enda felkoden som fanns var 1031. Han hade omaktiverat tåget, men det ville fortfarande inte flytta sig en millimeter när körspaken fördes framåt.  Kanske skulle en omaktivering till hjälpa? TLC sade att det nog var en bra idé och att han skulle höra av sig när denna var gjord. Några minuter senare kunde det konstateras att tåget fortfarande inte drog. Depåpersonal skickades ut till turen, som smått uppgivet väntade på spår 3. Depågänget fixade, donade och tåget vaknade äntligen till liv så att 50 kunde rulla bort till signalen samt gå upp via Råcksta.

Folk varkar vara mångalna eller något. Veoliahoran körde idag en man med boxerkalsonger utanpå byxorna och en farbror med lila morgonrock på sig. Utöver dessa två modelejon råkade man vid en dörrstängning vid Guppet ut för en gammal rollatortant, som när dörrarna höll på att stängas kom rusande bärandes på rollatorn och slängde in den framför sig mellan dörrarna. Veoliahorans ögonbryn höjdes säkert ända upp till hårfästet. Inte en käft såg någonting, men givetvis började tanten oja sig och krympa ihop inför ens ögon. En ung kille började bända upp dörrparet, men knappen var redan tryckt på sedan fyra sekunder tillbaka och dörrarna öppnades upp. Tanten lufsade in lagom kutryggig, självklart halvkrypandes nu trots att hon innan hade sprungit som ett litet skott ut genom ståldörren. När tåget kommit på rull tänkte Veoliahoran att personer som bevisligen kan både ränna och bära tungt inte ska ha rollator -det finns hur många personer som helst som behöver dem mycket mer.

Nåväl. Nere i Hässelby vid byte av körände klampades det raskt längs tågsidan och kollades om någon glömt kvar saker. Helt plötsligt skuttar någon upp på ett säte, Veoliahoran tog ett steg tillbaka och kunde beskåda hur en tjej i klackstövlar hoppar upp och ned på sätet på samma sätt som ett småbarn hoppar i sängen. Det såg ju bara för skoj ut. Ännu roligare blev det när tjejen upptäckte att någon stod och tittade på henne. Hon rodnade häftigt, skuttade ner från sätet och flydde hysteriskt fnissandes ömsom skrikandes ‘fan vad pinsamt’ ut från tåget, med två väninnor i släptåg…

Är det fullmåne nu i veckan eller så? Veoliahoran bara undrar.

Trenden med uteliggare på Medis plattform fortsatte idag, när tur 7 rapporterade in en liggande i norra änden av plattformen. Tur 25 följde upp med att det var en kvinnlig uteliggare som var dyngpackad och knappt kunde gå. Hon hade alltså helt sonika slagit sig ned på plattformen och höll nu på att somna. Vakter kallades till platsen för att hjälpa till, men när sedan tur 26 lämnat stationen kunde den föraren rapportera att hon inte sett någon liggande och att vakterna fått lämna plattformen tomhänta.

Kollegorna fortsätter spekulera i vem som tar över tunnelbanedriften och S-Bahn tycks precis som här på bloggen vara de flestas favorit till detta. En del säger att det redan är avgjort. Vi nyfikna får veta mer efter årsskiftet.

Är det för övrigt någon som har spanat in skisserna till nya uniformen på TX?

Annonser

15 responses to “Depåstrul och mångalna trafikanter

 1. Låt kärringen skylla sig själv! Rollatorer + kärringar+tåg= trubbel! Men tisdagar är liksom en dag som är inklämd mellan Måndag och lilllördag så därför är det så lugnt tror jag.

 2. En 1031 som vid t.ex. brommabryggan påtvingar p-knappstryckning gör samma sak i depån, man får ingen summer/lysande p-lampa, samt att tåget inte drar. Föraren skulle ha kunnat trycka P o köra, men reglerna säger att ett tåg ej får gå ut ur depån med 1031, så det blev då en montör som fick koppla i sin bärbara dator i vagnen och ”radera” 1031 koden. Sen att den (kanske) kommer tillbaka så fort man lämnat depån har ingen betydelse, det viktiga är ju att just I depån den ej finnes. Ja och omaktivering som alla vet, tar ej bort 1031, utan det måste nollas med hjälp av en äldre delldator med en rs-232 sladd. Anledningen att det tar ett tag att ta bort felkoden, är att programeraren på Siemens(?) tyckte det skulle vara roligt om man behövde skriva in en massa lösenord för att ta bort det. T.ex.
  INLOGGNING: Anv id: 123456789 Lösenord: A3E344awE, återställning kod 1: 147857894, kod 2: 147857895, sedan kan man skriva in en nolla istället för etta för att ta bort felkoden……. (Puh…) (För mycket info???)

 3. Ääääääh, omaktivering hjälper mot allt, ATP-fel, vinterkräksjuka, att solen slocknar… Bara man tror på det tillräckligt.

 4. Varför släppa runt på en rollator om man inte behöver den? Ser inte att fördelarna kan överväga nackdelarna. Ett alternativ är att VH bevittnade ett mirakel som dock inte höll i längden.

 5. Jag tror att tanten med rullatorn möjligtvis kan vara den tjej som jag såg i ett gammalt inslag från aftonbladet. Hon hade fått bli gammal för en dag och gick omkring på gatan med rullator och dylikt. Hon kanske blev senil på köpet och glömde att ta av sig masken.

  Men att dessutom se folk med underkläderna utanpå kläderna har jag inte förklaring till. VH får helt enkelt sluta att äta alla små piller med glada ansikten på… 😉

 6. Att ha underkläder utanpå kläderna är säkert någon ny modetrend som inte nått till oss i pöbeln ännu.

 7. Spike: Förmodligen är det så. Torsdagarna brukar också vara rätt lugna, det är mao en teori som håller.

  En stycke Namn: Apropå omständigt, liksom? Siemens-programmerarna har ett grovt tillyxat sinne för humor, tycks det som.

  eek: I DO believe in fairie- eh, omaktiveringar…

  /j: Mirakel, tjaaa… kanske det?

  Bea: Ha. Ha. Ha. X-P

 8. Vh: Såklart min teori håller, man ska aldrig tvivla. 😉

 9. Spike: Jag följer upp den imorgon. 🙂

 10. Vh: Låter som en bra idé men vad hände med lill lördags inlägget då? :O

 11. Spike: När man inte har något att skriva om kan man inte skriva om något. Funderade på att slänga in Veckans video, men det var trevligt att umgås med min bästis för en gångs skull och lira xbox.

 12. Vh: Så du menar på fullaste allvar att lill lördagen var lugn? 😦 Men att spela xbox är ju förstås alltid lika trevligt det med 🙂

 13. Är något knas med bryggan i Hökarängen? Det är visserligen bara ett tåg per dag som ska använda den, men på onsdagen verkade det tåget bara gå att få ut på söderspåret. På torsdagen blev tåget mot Hökarängen plötsligt omskyltat mot Farsta strand någon minut innan det nådde Hökarängen.

 14. Spike: Lillördagen var säkert strulig, men jag slapp det mesta av det. Kvällen var trevlig, som sagt. Fable 2, en vän och co-op är wunderbart!

  Hökögat: Jag har inte hört någonting kring den bryggan i kaosväg eller dylikt. Är det någon trogen bloggläsare som kan kasta litet ljus över detta?

 15. Flera försenade tåg fick destination Hökarängen i eftermiddags, så det var nog inget långvarigt fel i så fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s