Mysteriet med den gäckande dörrkåpan

Dagen inleddes med kvällens mini-följetong; tur 39 och dess lösa dörrkåpa. TB skulle komma och hjälpa till att skruva fast den ordentligt. Jahapp, tyckte 39 och spakade vidare under tiden. Strax därefter fylldes radion av diverse anrop fram och tillbaka från TLC. Samtidigt som rusningen dragit igång skulle nämligen en transport ner till bana 3, man funderade på vart den kunde vändas mest effektivt. Först var det ett bud som gällde, sedan blev det Alvik men till sist ställde man in sig på Thorildsplan, där föraren fick tågväg direkt till bana 3, bytte körände raskt som attan och rullade ner i underjorden igen medan tur 34 väntade vid stn Fridhemsplan.

28:an felanmälde säkerhetsgreppet/dödmansgreppet efter att ha konstaterat att hon redan hade felanmält det i samma vagn under förra veckan. Montör skickades ut omgående. Men hittade ingenting. Glappet fortsatte dock och föraren ombads skriva på det så att depån kunde ta sig en titt senare ‘i lugn och ro’.

Senare på kvällen hittade tur 43 en dörrkåpa som låg och skräpade på en plattform längsmed Hagsätragrenen. Föraren trodde att någon slängt ut den från en annan tur, nu hade han lagt den i en mellanhytt iallafall så de visste var den fanns. Några minuter senare ropade man på 39:an och bad honom kolla i Hässelby strand om det saknades en dörrkåpa i tåget, eftersom turen hade haft en lös sådan tidigare.  Samtidigt meddelade evenemangståget 91 att han stod redo i Vällingbydepån och undrade i samma andetag om han stod i vägen för tåget på väg ner från Råcksta. Tur 72 konstaterade att han inte kunde komma in i depån, varför 91 tog på sig springskorna, bytte körände och körde tillbaka in i hallen.

I Hagsätra rapporterade en tur att några ungar sprang runt med låtsasvapen på stationen. Det gjorde inte föraren något, men en del äldre trafikanter kanske kunde bli skrämda. Sedan var det återigen dags för småligister att pilla på en dörrkåpa. En artontur hade kids i V2 som skruvade för glatta livet på en kåpa, enligt trafikantuppgift. Vakter beställdes. En stund senare fick fler vakter jobb när tur 28 ropade att en man låg på plattformen vid Skanstull med en diger folksamling runtomkring sig. Som om inte det vore nog, muttrade tur 8 sedan att han hade ett snarkande fyllo bakom ryggen med tillägget att det var samma fyllskalle som han haft på tåget fyra dagar i rad. Mer vaktjobb, med andra ord. På tillbakavägen till Skarpnäck någon timma senare ropade tur 28 igen, denna gång hade någon trillat vid hissen stn Skärmarbrink. 7:an fyllde i att det rörde sig om södra änden av norrplattformen och tur 29 gav signalement på en stackars gammal dam som låg där och inte kunde ta sig upp, men att vakterna nu var på plats.

I Hässelby strand rapporterade tur 39 tillbaka till TLC att han minsann faktiskt saknade en dörrkåpa! Case closed. Nu var det bara att samordna med bil, etc. för att få över kåpan från tur 43 till tur 39. Under tiden gick allmänt meddelande om fyllo på väg upp till Farsta centrum ut över etern. Några minuter senare ropade man att ännu ett fyllo var på väg upp till samma station. Över hela staden kvarglömde folk julklappspåsar. Och på Veoliahorans sista tåg satt några ärkefullgubbar som glatt sjöng ‘ninnannananinnanananinannaaaaa‘ från Boktipset. En riktig röjarhit för alla tillfällen! 😀

En lagom fartfylld lillördag, med andra ord.

Annonser

3 responses to “Mysteriet med den gäckande dörrkåpan

  1. Äsch, jag läste först nnnaanmmm (http://se.youtube.com/watch?v=lN8J7jMtWag), ja, min hjärna är lite enkelspårig ibland, men visst hade det varit ännu trevligare?

  2. Kunde de inte låtit 72an få åka bort till Vby istället då? Hoppas damen i hissen vid brinken repar sig.

  3. VH ombeddes också att kolla mailen när lucka finns. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s