Julens inferno

Dagen började med en smäll, kan man nog säga. Tur 28 rapporterade att tre killar i Kärrtorp gjorde sig redo för en smällarattack av Guds nåde. TLC ringde efter vakter. Precis som under gårdagen skulle fredagkvällen bli vakternas rännardag då fyllorna duggade tätt och allmänna försiktighetsvarningar utfärdades för Gullmarsplan, Stureby, Odenplan med flera stationer. Tur 39 fick en av de mer aggressiva i sitt tåg; trafikanter hade slagit larm om att en man gick runt och sparkade/slog på allt i närheten och TLC meddelade föraren att vakter skulle komma längsmed vägen.

Senare på kvällen kom nästa vettvillingslarm, denna gång från tur 27 som meddelade att det vid Brommaplan fanns en sinnesjuk ung kille som antastade folk på plattformen, han grep tag i dem och sade att han var polis, att han skulle ta dem med sig till en annan plats. Föraren hade sagt till honom att sluta upp med de rövarfasonerna, men killen stod kvar på plattformen och vakter skulle nog komma att behövas. Sagt och gjort, inom kort kom vakter till stationen för att avlägsna honom från platsen.

När 12:an kort därefter skulle in i Vällingbydepån visade det sig att spår 26, som tåget skulle in på, var upptaget redan. TLC rafsade i sina papper och sade att något var väldigt fel med skylten i Vällingby eftersom 12:an enligt deras lista skulle in på spår 7. Då började tåget på spår 26 att flytta på sig och föraren undrade om det då gick bra att köra in. TLC började leta efter telefonen samtidigt som en bestämd röst hördes över radion: ‘Rangeringen i Vällingby, det ska ha kommit ett fax till er om ändrat spår till 26. Jag flyttar vagnarna nu så 12 kan köra in’. Det lät ju bra, tyckte TLC och upprepade infon en extra gång om nu 12:an skulle ha missat ordväxlingen.

25:an ropade sedan från Slussen, där en herre hade ramlat och eventuellt brutit benet. Hjälp tillkallades. Någon timma senare anmälde en tur att grinden Hötorget var öppen i norra änden, det var fritt fram att knata in och ut som man ville där. Genast varnades tågen om eventuella spårbeträdare och som om inte det vore nog kom sedan ännu ett spårbeträdarlarm från TLC, men då gällde det Medborgarplatsen. Därikring ropade 32:an från Hagsätra med en krackelerad ruta… tågbyte med 27:an ordnades i Högdalen. Transporten 27 fick gå upp på motan från Svedmyra till plattform 1 så att tur 32 praktiskt nog kunde rulla ner på mellanspåret och bara tömma över trafikanterna till det nya tåget. Inne i stan rapporterades ännu en fylla in. Och sedan en till. Och en till. -Blandat med att nödbromsdragningarna påbörjades schemaenligt.

När Veoliahoran gick hem haglade fortfarande fyllerapporterna om vartannat. Med tanke på att många fått bidrag eller löner nu och på folkmassorna som skulle in till krogarna för att julröja denna kväll var det inte för inte som stationerna fylldes med ragelbultar. Dessutom har jullovet börjat för flera skolor, vilket innebär att vi har två spännande veckor framför oss. Ugh.

Annonser

6 responses to “Julens inferno

  1. I norra änden av Stureby fick 36:ans första dörrpar i V1an motta slag och sparkar från en påverkade herre, till på köpet så huserade A-lagarna i V3an påväg ner till Hagsätra men de ragglade av vid Rågsved.. Bara en vanlig fredag helt enkelt…

    F.ö så är den nya färgen på nästa års kalender grääsligt ful! 😉

  2. Angående vakter. När dessa avlägsnar en person som tex nämnda ”polis” dumpar vakterna denna bara utanför stationen eller vad gör vakterna? I övrigt känns det som en vanlig fredag (lördag) och en annan har har fått både lön och bonus så se ut där nere i underjorden ;).

  3. ut i sista meningen ska naturligtvis vara upp.

  4. Ja, mig behöver ni inte bry er om. Jag sitter en låååång bit från stockholm och planerar inte att åka in på ett bra tag. Så stan går lite säkrare…

  5. fan att man har jobbat i den där miljön i tio år… ja jävlar.. jag blir arg när jag läser även fast det är lustigt skrivet..

    mvh/stormen

  6. J: Ja antagligen så avlägsnar de bara personen ifrån tunnlebanas områden dvs utanför stationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s