Veckans video

Ni brukar inte gilla extensiva videoklipp, men det här lämpar sig utmärkt för denna ruskiga höstkväll. Det rör sig om Svt:s Spökafton, sänt år 2001 och just detta avsnitt är en variant på Silverpilen. Det är jättesvenskt skådespeleri, tonårskärlek, hafsigt effektsökeri och tunnelbana! 😀

Del 1:

Del 2:

Del 3:

Annonser

6 responses to “Veckans video

  1. Programmet var ju ganska bra, faktiskt. Jag och min syster satt som klistrade och hon blev lite rädd då och då. Fängslande… Men lite överdriven, kanske.

  2. Jag återkommer med något videorelaterat när min uppkoppling är normal igen (just nu spökar den runt i drygt 40kbits/s…).

    Just nu har jag bara ytterligare en fråga, angående C20. Ibland när föraren byter hytt i Mörby och her på tåget (vad säger man? Starta? Aktivera?) så låter ett jättelångt pip. Vad är det för något?

  3. Ah, då har tåget gått i depåmod. Dvs, det har fått för sig att det befinner sig i depån och ATC/ATP måste kvitteras. Hos oss på bana 1 är det iallafall ofta orsaken; när kommunikationen med vändslingan blir lite slirig. Vet inte exakt hur det funkar med bana 2:s ATC.

  4. Aha, ok. Hur många olika mod finns det?

    Nu har jag sett filmen. Överdrivet helkul! ”Han är alldeles för tänd på dig för att tjalla” är en mycket stark kandidat till månadens replik.

  5. Utan att veta på rak arm hur många mod det finns med får man sekundärmod så står man där man står och ingenting fungerar. 😉

  6. ATC-mod (på ATC-bana), ATP-mod (ATP-bana, duh…), Depå-mod (på icke-ställverksreglerad sträcka, dvs oftast i depå) samt sekundär mod. Det senare är ett ”felmod” som dyker upp ifall någon dator i tåget har kraschad och de andra datorerna inte lyckas kompensera, det sker oftast av ren slump eller att det blir något glapp mellan signalsystemet i banan och tåget och datorn slår bakut, då fungerar typ ingenting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s