Da’n före da’n före doppareda’n

Är det inte ironiskt att när man vill ha snö så börjar det duggregna istället? Vi kunde ha fått mys och stora vita flingor, men icke. Det var tyst på radion långa stunder annars under eftermiddagen, men som alltid brakade sedan ketchupeffekten lös: Det regnade kraftigt ett tag och en arton gled förbi Farsta centrum medan en nitton på norrsidan backade sig själv i nödbroms efter att ha glidit litet för långt. Tur 4 fick sekundär mod i Alvik till råga på allt, som tur var räckte det att omaktivera bara hytten. 28:an ropade in att tåget betedde sig konstigt och ‘hoppade’ men även där försvann problemet snabbt. Tur 24 beställde sedan en mätning på körspaken som var trög och 31:an fick en dörr nödöppnad. Tur 36 fick ett tågbyte eftersom plattorna i tåget var för stora för att ignorera, dessutom hade den invändiga gula slocknat.

Tur 38 rapporterade senare på kvällen från Enskede gård att hon hade en manlig trafikant i sitt tåg som gick runt och störde medresenärerna samt uppträdde allmänt hotfullt. Och vi vet ju hur vaktläget brukar se ut på yttersträckorna -TLC meddelade att vakter inte fanns tillgängliga, hjälp kunde komma först i Hagsätra. Några minuter senare ropade 38:an igen; ‘Nu är det bråk på det här tåget.’ TLC sade att de skulle ringa Trygg-C igen och undrade om föraren kunde åka vidare eller om hon ville stå still och invänta vakter. Turen åkte vidare och meddelade att en annan trafikant hade slängt av bråkmakaren på stn Stureby och att killen var kvar på plattformen, full som en alika. Tur 39 varnades såklart, liksom tur 36 (som fick med honom och sedan stod stilla medan vakter äntligen dök upp och såklart gick in i fel vagn för att kolla läget. Efter lite mikrofonhojt från förarens sida verkade de dock ha hittat snubben och tåget kunde rulla vidare.

I Vällingby smälldes det friskt på plattformen eftersom det var nyårsa… skojar bara; ungarna hade skitkul över Stockholm precis som de haft hela veckan. Andra ställen som hemsöktes av fyrverkerimarodörer var Hagsätra, Rågsved, Hässelby strand, Tallkrogen, med flera. Eeks kommentar om ett enda stort skattefinansierat fyrverkeri på nyårsafton skulle lösa så mycket, känns det som. Förr eller senare smäller några av ungarna sönder ett finger eller två eller skadar en trafikant.

Annonser

2 responses to “Da’n före da’n före doppareda’n

  1. Noterade nyss att både horan och nuckan är representerade i Seko-tidningens senaste upplaga.

  2. Det känns konstigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s