Julefrid

Julafton var lugn. Veoliahoran var glad över att ha hunnit få sina klappar innan det var dags att jobba, då fanns det i vart fall något att göra under vändtiderna. Ljudböcker är överskattade och det är därför skönt att ha en riktig bok att bläddra i. Någon vitsig jävel hade tänkt till och även köpt I stadens spår med motiveringen ‘AdLibris hade den på rea’. Recension kommer inom kort så fort Veoliasubban är ledig att ha som bollplank. Förmodligen blir det någon gång denna helg.

Ingenting grandiost hände på julafton, som sagt. Men många trafikanter vinkade glatt när de gick av tåget och hälsade God jul, vilket var trevligt. Julen är härlig på det sättet; de flesta blir öppna, avslappnade och lagom givmilda i december eftersom de är lediga en massa dagar. Detta leder ofta till ett förbättrat trafikantbeteende i allmänhet då folk stressar mindre. Sedan hade vi förstås de som skulle iväg på något firande eller dylikt som såklart sprang som om rymdmonster eller skattmasen var dem i hasorna, men jämför man det med en vanlig vardags resolut massvåldskutande är julaftonsstressarna rena semestern.

Lite uppdateringar: de som har hämtat ut julklappen rapporterar att spelet är ett litet resefrågespel (vad nu det betyder). Årets Veoliakalender är enligt uppgift ärtgrön -och så ska vi få en ny TRI efter årsskiftet. Då blir dags att slänga den gamla med andra ord. Om nu inte Alaniska vill ha den, förstås.

Uniformsnytt: Bilder på provkollektionen sprids för närvarande över nätet på pilotpersonalens hemsidor, etc. Den är väldans blå… inte längre obehagligt turkos men väldigt, väldigt blå. Byter de färgen till svart eller marinblå är det däremot toppen, ty kläderna är ganska snygga.

Annonser

10 responses to “Julefrid

 1. Jag fick också boken i julklapp och gillar den ganska sådär… De flesta bilderna var ju minst sagt helt okej.

 2. Undrar vad som skulle vara mest läskigt att bli jagad av – rymdmonster eller skattmasen?

 3. Behold! En revoltförare!
  http://www.postvagnen.com/forum/index.php?id=93117

  En Tri! Den vill jag få. Kan du signera den åt mig? 🙂

 4. Boken i Stadens spår är en grym bok om man gillar att fotografera rent överlag, dock är vissa bilder tagna från platser där man själv inte har behörighet att beträda vilket är surt men boken förtjänar helt klart en plats i bokhyllan.

 5. j: Skattmasen. Jag tror att rymdmonster är mer förlåtande.

  Alaniska: Mm, det finns fler ute också! Tomteluvorna har cirkulerat från den 22:a, ungefär.

 6. Bea och Spike: Det är massor av intressanta bilder, men mer från gröna och blå hade varit trevligt.

 7. Åååå I stadens spår är jättesnygg. Har köpt flera exemplar till fullpris och givit bort till sådana som förtjänar det och alla har varit glada och imponerade 🙂

 8. VH: Neej, jag är så glad att det är mycket från röda, den är min favvo. Fast gröna är ju inte så tokig heller. Skolan ligger ju på den. Men du vet vad jag tycker om 3:an…

 9. Jag är för jämn fördelning. Stackars trean hade minst antal bilder. För att väga upp grönas antal kan jag iallafallgöra fotoboken ‘Gröna milen’ och försöka kränga i blåsten utanför SL-center…

  Spike: Det går säkert att få fototillstånd och säkerhetsbehörig person som har tågvarnarknowhow med sig.

 10. Till er som jobbar i trafiken och har mobilen med sig…kan detta vara något under de långa vändtiderna?

  http://www.booksinmyphone.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s