Uppbrutet och tappat

Boxarna i Slussen, där vi slänger hittegods, har under veckan med jämna mellanrum rapporterats vara uppbruten. DLC har fått ärendet men verkar inte få pli på lådeländet varför vi istället får använda boxarna på bana 2:s sida -som förr eller senare kommer bli knökfull. Folk som traskade förbi den tväröppna tingesten stannade till och granskade den noga för att se om den innehöll någonting. Även söderspåret på stn Skanstull var välutstirrat. Förarna som åkte förbi märkte ingenting ovanligt, men olika personer ställde sig och blängde på makadamen i omgångar, varför TLC skickade södra bilen dit omedelbart. Det visade sig vara ett tappat örhänge som engagerat halva plattformen. Efter att ha försatt berörda signaler i stopp samt stannat tågen söderut kunde TB gå ner på spåret och söka rätt på dyrgripen. Det hela avklarades mycket snabbt och stoppet varade kanske en hel minut eller två.

Tur 41 i Hagsätra meddelade lugnt att han hade haft med sig ett ungdomsgäng upp från Rågsved och att de tackat för skjutsen genom att nödöppna en dörr. Den hade sedermera återställts under byte av körände, men rapporterades för ‘statistikens’ skull. Tur 39 ropade om utvändigt klotter; över två vagnar… med andra ord blev det tågbyte med tur 40 uppe i Hagsätra, eftersom 40 skulle ner i hallen. Nittonturerna var välrepresenterade under kvällen, eftersom de körde horder av föräldrar med sina barn upp till Globen, där föreställningen Disney on Ice – Princess Classics gick ett par gånger. Flera turer, däribland 32:an, varnades för överfull plattform och evenemangståget 91 körde i skytteltrafik mellan Alvik och Pollak.

Det var mer folk ute denna kväll, stockholmsborna börjar komma hem från jul- och nyårsfirandet. Men än så länge är det ändå fortsatt lugnt efter mellandagsreans rush mitt på dagen.

Annonser

3 svar till “Uppbrutet och tappat

  1. Haha, ett örhänge. Nu är folk bra panka i väntan på januarilönen… 😛

  2. Decembers aftermath gör att januari är en vargmånad för alla stackars lönearbetare. Varenda inkomstkälla räknas; örhänget kan pantsättas i värsta fall och ge ägaren flera nudelpaket. 😉

  3. tack och lov att spxen får veta vad det är för mystiska lådor genom den klara och tydliga kommunikationen.. jeez. berätta gärna för era tutfkollegor att den på bana 1 slu s är no go, sitter ihop med eltejp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s