Huvudvärkslördagen

För bana 1 var det en lugn lördag. I vart fall för Veoliahorans del, men bana 2 åkte på ett växelfel runt midnatt. Lite ordningsproblem  och några fyllor förekom förstås hos oss… men annars var det fina fisken. Detta kan förstås ha berott på att man körde runt med nedskruvad radio på grund av en hemsk, hemsk huvudvärk som vägrade ge med sig trots ipren-inmundigande. Ansatser till vagnfel förekommer dock som alltid nu flitigt. Man undrar ju om alla vagnarna kollektivt har konspirerat i hallen att göra gemensam sak och börja trilskas.

Eftersom det inte hände så mycket (förmodligen skedde all villervallan tidigare i veckan) ska det istället berättas om damen i Hässelby. När Veoliahoran skulle vända där stod en äldre dam med järngrått hår samt glädjerynkor runt ögonen och väntade vid hyttdörren på andra sidan. Hon hade lite tid att slå ihjäl tills tåget gick och tänkte prata litet grann med föraren om det gick för sig? När någon säger så uttryckligen brukar man bli aningen avvaktande. Ska det klagas eller allmänt pratas kollektivtrafikens beskaffning? Nog pratades det kollektivtrafik alltid, men av en helt annan anledning; damen berättade att hon en gång i tiden hade kört tunneltåg för SL, hon hade varit en av de första kvinnliga förarna. Under hela vändtiden berättade hon anekdoter, frågade om hur yrket fungerade idag och om hon fick titta i förarhytten. Jomenvisst, tyckte Veoliahoran och visade hytten.

Damen tyckte att det såg bekvämare ut än förr,  jämförde C20 med gamla CX-modeller och man fick fråga om precis allt. Hon berättade efter en stund att hon hade tyckt om sitt arbete väldigt mycket, det var ett skönt pirr i magen varje gång hon körde över tanken på att lilla hon körde någonting så stort och kraftfullt. Tyvärr råkade hon ut för PUT och kom inte över det, utan sökte sig då istället bort från tunnelbanan. Numera är hon pensionär från ett serviceyrke, men tänker fortfarande ibland på hur kul det var att köra tåg. Avslutningsvis fick Veoliahoran en kram och sedan vinkade damen glatt innan hon försvann in i V3:an. När hon gick av i Vällingby blinkade hon lite pillemariskt när folk våldskutade ner mot tåget och menade att folk har sprungit i alla tider, även förr trots att det var lugnare överlag då.

Det var ett kort möte, men det piggade garanterat upp dagen trots spränghuvudvärken. 🙂

Annonser

9 responses to “Huvudvärkslördagen

 1. Så underbart!

 2. Huvudvärk är en av de hämskaste sjukdommar som finns, om man nu kan kalla huvudvärk för en sjukdom. Jag brukade ha ont i huvudet varje dag (det var mer ofta än sällan iaf) förr i tiden. Det åts en hel del ipreentabletter, må jag säga.

 3. Åh, men henne har jag ju också träffat! Hon är störtskön! 😀

 4. En rar liten dam verkar det som. 😉

 5. Ett tips: Ipren är inte optimalt för att bota huvudvärk. Då är istället Alvedon bättre.

 6. Ja, det var en jätteball dam. 🙂

  Bea: Huvudvärk är ett satans gissel.

  j: Ska prova Alvedon istället och se om det fungerar bättre. Tack för tipset!

 7. Skön donna, tycker du kunde smygit med henne i hytten, för gamla tiders skull!

 8. Dessutom är en av bieffekterna av Ipren huvudvärk. Lite lustigt att en tablett som ska bota huvudvärk också kan orsaka huvudvärk.

 9. Huvudvärk är en av bieffekterna till Alvedon också. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s