Slask, snömodd och tyskvarning

I måndags gled tur 4 förbi Farsta centrum och idag snöade det igen så att rälen blev såphal på sina ställen. Den här gången var det tur 32 som ropade in att det åkts för långt vid Thorildsplan norrut. Förarna uppmanades ta det väldigt försiktigt på yttersträckorna och att ropa in om det var särskilt halt på någon plats. Förvisso var det sliriga rällaget jobbigt eftersom det inte gick att köra ikapp turlistan helt, men så länge inget bestämt läge utfärdades fanns iallafall chansen att köra järnet. Med andra ord blev det mycket tyst på radion.

Thorildsplan figurerade ännu en gång på radion, tur 76 rapporterade att det befann sig en man på spåret. Hon visste inte vad han gjorde där, eftersom han iallafall verkade vara rädd för tåget. Efter en stund försökte han ta sig upp på plattformen, vilket sedermera också lyckades med litet hjälp. Föraren hade upptäckt mannen i tid men var förståeligt nog mycket chockad och bad om att få bli avlöst. Spårbeträdaren blev kvar på plattformen, men försvann iväg antingen genom stationsutgången eller med ett tåg. Senare ropade en annan tur in en praktfylla vilken redan hade trillat ner på spåret en gång men som nu åkte med. Då han verkade vara för full för att åka tunnelbana beställdes givetvis vakter.

Tur 9 fick problem i Farsta strand och åkte på en omaktivering mitt i rusningen. Tur 74 fick snällt stå och vänta i tunneln under tiden. Övriga inrapporterade saker rörde epilepsianfall, 37:ans vobblande V1:a, plattor på flera turer och diverse P-knappstryckningar vilka hör vardagen till. Ungarna i söderort var för övrigt snabba med att ta tillvara på det tyngre snöfallet under tidiga eftermiddagen, detta resulterade i slaskiga snöbollar som kom farandes mot tåget både vid Rågsved och Johannelund. När småsnöandet kom igång någon timma efter slaskattackerna var det uppenbarligen inte lika kramglad snö och snöbollskastandet upphörde.

En skön bubblare från gårdagen som vi av någon anledning glömde bort att rapportera var TLCs anrop till en tur om ‘varning för tyskar vid Slussen!’ Turen ifråga lovade ta det försiktigt och rapporterade sedan att det mycket riktigt fanns tyskar vid Slussen. Närmare bestämt tre mycket ‘glada’ sådana som skrålade och hade sig. Föga anade de att deras pubrunda skulle bli avbruten av två rödsvartklädda ordningsvakter vid T-Centralen som lyfte av dem. Det kan man ju lugnt kalla för en riktig upplevelsesemester…

Annonser

3 responses to “Slask, snömodd och tyskvarning

  1. Halvrolig dag, bana 2 hade det desto roligare under kvällen då lyset i Fittja och Norsborg slocknade, så köra förbi Fittja-utrymma Hallunda- transport till Norsborg och vända där. När väl ljuset kom tillbaka så började växlarna i Alby spöka så TLC hade en lång natt framför sig. 😉

  2. Och igår hade väl bana 2 något strömavbrott fick jag höra?

  3. VH: Se mitt inlägg ovanför ditt. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s