Årets första lönefredag

Vad vore en duggregnig dag utan en förbikörd station? Denna gång stod Skogskyrkogården värd för händelsen och TLC manade på ren automatik alla förare ute på banan för att det blivit halt i söderort.

När regnet väl börjat lägga sig kom klotterattackerna mot linje 17. Tur 24 blev klottrad i V2 och gick i transport till T-Centralen där jourstäd skulle möta upp. Föraren meddelade dock att det inte fanns någon städare på plats och fick order att fortsätta i transport söderut för att sedan ta trafikanter från Gullmarsplan. Förhoppningsvis hade klottret hunnit torka. Snart ropade tur 27 att den också hade blivit klottrad och tur 25 hade fått hela V1 klottrad invändigt på väggar, dörrar, över alla fönster med mera. Tur 25 fick ett besök av jourstäd, vagnen började saneras så smått men inom kort insåg städarna att det inte skulle gå. Den invändiga vandaliseringen var för stor. Föraren rapporterade att jourstäd sagt att han skulle begära tågbyte. Tur 76 valdes ut för detta ändamål och bytet skulle ske vid Gullmarsplan, 76:ans förare hälsade att hans tåg skulle in i Vällingbydepån varpå TLC menade att då fick han väl köra det klottrade tåget till Vällingby. 25:an beordrades upp till Pollak för att invänta 76:an. Snart kom dock andra bud. Vällingby ville inte ha in 25:ans gamla vagnar då de inte har hand om klottersaneringen. Efter omturning och tågbyte fick nya 76:an åka till Högdalsdepån istället.

Det ryktades att linje sjutton dessutom utan undantag fick felkod 1031 varje gång det laddades upp i Åkeshov. En kollega menade att det ju hade varit så flera dagar denna vecka. Frågan var om det är någon minibugg i banan. Vi får väl se med tiden. Många felrapporter skrevs i vart fall av förarna på 17.

Tur 32 hade ett ovanligt vagnfel; det var en stor glipa vid hyttdörren så luften strömmade in. Föraren konstaterade att det såg ut som om någon våldfört sig på dörren och med tanke på hur länge tåget skulle vara ute i trafik var ett tågbyte att föredra. Sagt och gjort; TLC letade fram tur 22, som efter vändning nere i Skarpnäck skulle åka hem till Vällingbydepån. I Vällingby norrut blev således tågbytet av.

Spårbeträde slapp vi inte heller denna kväll. Tur 23 ropade in ett sådant vid Thorildsplan (nu igen!), där en man befann sig på norrspåret. TLC varnade alla tåg i närheten omedelbart, men tack och lov kunde 23:an strax rapportera att mannen tagit sig upp på plattformen igen. Helgen började således braka igång; tur 36 ropade snart in om en skrålande och skrikande praktfylla han hade i sitt tåg, ögonblicken senare rapporterade tur 37 att en kille som stått och sparkat på någonting precis vid plattformskanten i Svedmyra hade varit millimeter från att bli träffad av tåget när det rullat in. Föraren sade till TLC att han tänkte skälla ut killen efter noter när de landade i Hagsätra eller när personen ifråga gick av. TLC höll med föraren tyckte att det kunde han gott få ta, den dåren till trafikant.

Med tanke på vilken rörig vecka vi har haft med alla spårspringare och vandaler kommer det säkerligen att bli rena helveteshelgen eftersom många har fått sin lön idag. Och vi vet alla vad lönehelgen gör med det allmänna tillståndet… Det var med andra ord mycket skönt att kliva av och gå hem.

Annonser

6 responses to “Årets första lönefredag

 1. Åhå, bådar gott för delttidsslynan i helgen! ;D

 2. Varsågod, ha så roligt. 🙂

 3. Äsch. Lönehelg flyter oftast bättre än helg utan peng.

 4. Lönehelg alltså?
  Idag hamnade jag i en nerspydd tunnelbanevagn där golvet var kladdigt av någon slags intorkad vätska och flera av sätena hade stora, blöta fläckar. Vid ett dörrpar fanns det utsmetad avföring med en sönderriven metro över. Klockan var strax före fem.

  Har den fått gå så hela dagen eller börjar de SÅ tidigt? Vad är det för fel på dem?

 5. Kreti: Troligen en vagn som inte fått uppsöka depån och få sin nattvila än tyvärr. 😦

 6. Ta bort alla sittplatser, gör en rejäl golvbrunn i varje vagnsdel och bygg in sprinkleranläggning med sensor som känner doften av sprit/klotter/bajs/dumheter

  Sen sälj samtliga utsidor på tågen till såna där reklamklistermärken som byts varje vecka..

  sen kan klotterungarna försöka..
  grr..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s