Överklagande ftw?

Jodå, igår kväll kom överklagandet, vilket idag rapporteras av både SvD och DN. Följande anslag ska dessutom enligt en kollega finnas både på webben och i mässen:

Veolia Transport överklagar beslutet om tunnelbanekontraktet

Veolia Transport Sverige AB har lämnat in ett överklagande av SLs styrelses beslut att tilldela MTR kontraktet för Stockholms tunnelbana. Veolias pris ligger cirka 2,5 miljarder kronor lägre än det valda företagets. Trots denna uppenbara prisskillnad beslutade SLs styrelse att välja det betydligt dyrare alternativet. Veolia Transport ifrågasätter därför bland annat SLs utvärderingsmodell.

– Vi har under de år vi ansvarat för tunnelbanan fått allt fler nöjda resenärer, främst tack vare ökad punktlighet och förbättrad störningsinformation. De senaste mätningarna visar att cirka 80 procent av resenärerna är nöjda med tunnelbanan. Punktligheten under 2008 uppgår till 98 procent beräknat enligt internationell standard och är bland de högsta i världen. I Stockholm är detta rekord och ett bevis på att vårt systematiska kvalitetsarbete har varit framgångsrikt, säger Tomas Wallin, VD för Veolia Transport Sverige.

– Veolias anbud innebär lägst kostnad för SL, samtidigt som en bättre kvalitet uppnås under kontraktstiden. Vårt anbud har många kraftfulla lösningar för att få ännu fler nöjda resenärer. Vi räknar med att nå upp till 90 procent nöjda resenärer de närmaste åren.

– Vi eftersträvar en rättvis bedömning. Pris och kvalitet måste värderas utifrån verklighetsbaserade strikta kriterier och inte enligt en modell som ger utrymme för godtycke. Det är en av de frågor vi nu vill få prövad, betonar Tomas Wallin.

Vi följer med spänning upphandlingssåpan och vill tacka Mr T som mejlade Veoliatexten.

9 responses to “Överklagande ftw?

 1. Det vore väl konstigt om de inte överklagade? 😉

 2. De 2,5 miljarderna kanske är för penninköp! Retroaktivt kanske vi får pennor för de senaste typ 10 åren.

  The big boss sa att blyertspennan man fick på utbildningen (för en herrans massa år sedan för min del), den ska fortfarande räcka. Och den var dessutom ingen blyertspenna, utan en bläckpenna. Sa han iaf. 🙂

 3. Intressant text, detta. Undrar vilka de har frågat…
  Inte mig, iaf.

  ”– Vi står för både kvalitet och erfarenhet. Att överklaga har vi också sett som en skyldighet mot vår personal som upplever att man inte tagit hänsyn till deras prestation.”

 4. Fråga: Vart överklagar man ett sådant beslut?

 5. Spike: Det är standard procedure, vilket tidigare nämnts. X-P

  A.N: Ska det vara retroaktiv pennlön bör väl även pennställ ingå?

  Janne: Ja, man undrar ju. I mässen är det snarare allmän nyfikenhet på MTR än kollektiv sorg.

  TimK: Länsrätten, är det väl?

 6. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker i frågan – men…

  …var kan, om så önskas, överklagandet överklagas?

 7. Ni får väl klicka på länkarna som horan lägger upp… 😉

  ”Länsrätten har tills vidare stoppat upphandlingen av ny operatör i Stockholms tunnelbana. Detta efter att den nuvarande operatören Veolia sent på torsdagskvällen överklagat SL:s beslut.

  Det innebär i praktiken att hela mångmiljardaffären mellan SL och det Hongkongbaserade företaget MTR måste frysas i väntan på länsrättens avgörande. I nästa steg ska länsrätten avgöra om Veolias protester ska avslås – eller om det finns skäl att göra om upphandlingen, helt eller delvis.

  – Tröskeln är ganska låg när det gäller ett sådant här beslut. Man kan säga att länsrätten har bedömt att överklagandet inte är grundlöst, säger chefsrådman Annika Sandström till SvD.se.”

 8. Ja du Janne, en annan tyckte det räckte med att klicka på länken till DN-artikeln, som inte nämner något om länsrätten. 😛

 9. Numera får man två pennor när man går sin grundutbildning. En blyerts och en bläck. Fast de verkar knappt räcka urbildningen ut, vi måste sluta köpa pennor med fötter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s