Smörjhalkans andra tidsålder

Torsdagen är ju som bekant vilodagen innan fredagen, då det ska ut och festas natten lång. Därmed händer det inte så mycket och idag var det segt. Lite omaktiveringar på ändstationer på grund av felkod 312, någon hund sket på T-Cens plattform, en man i skogshuggarjacka snubblade drucket runt på stn Fridhemsplan, en snubbe trillade ihop på en nitton enligt trafikantuppgift men hade egentligen inte gjort det… Sent på kvällen beordrade farbror polisen förbikörning Gubbängen, någonting som hävdes tio minuter senare.

Dagens grej var nog snarare återigen smörjning av räls, vilket bedrevs av driftgubbarna på sträckan Stora Mossen-Rådmansgatan. Eftersom det redan var litet småhalkigt av snön under eftermiddagen (några glidningar förbi stationer hade förekommit) mottogs den allmänna inomhushalkvarningen med ett muntert skratt i hytten.  Men eftermiddagen fortflöt utan större problem och framåt kvällen blev det uppehåll ute och lättare att köra. Lagom till hemgång började det snöa igen, men då ärvde någon annan tåget.

Annonser

2 responses to “Smörjhalkans andra tidsålder

  1. För att komplettera ditt lilla inlägg så kan det tilläggas att 19/40 halkade förbi Guppet söderut så att södra bilen fick kila ner för trapporna och dra tillbaka tåget till plattform från V1:an.. 😉

  2. Ojsan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s