Supporterpanik

Det bidde ingen storm, det bidde en trög dag istället. De vanliga dörrproblemen, småfelen, trasiga ventilationerna, kalla vagnarna och obligatoriska nödis-P-tryckningarna i rusningen bildade ett mysigt sorl från och till mellan de fortsatta rapporterna om halkan söderut på St: Eriksplan, Rådmansgatan och Hötorget.

Runt sjutiden brakade det loss litet grann. Tur 6 råkade ut för en ilsk man som ämnat lappa till föraren men som blivit insläppt i vagnen och sedan satt skrikande i V1 under färden norrut. Föraren var rättmätigt förbannad och bad om vakter som kunde lyfta av karlsloken. TLC meddelade att det självklart skulle fixas hjälp, vid Gullmarsplan lommade mannen enligt uppgift beskedligt av tåget tillsammans med ordningsvakterna. Tur 34 ropade från Gamla stan söderut om att AIK-supportrar sprungit fram och sparkat på hyttdörren när tåget skulle åka från stationen. Den efterföljande turen 72 ombads kontrollera läget, föraren hade inte haft några som helst problem med supportrarna men de var kvar på plattformen. Det killarna ville var säkerligen att komma i tid till matchen mellan AIK och Almtuna på Hovet. (Förmodligen fattade de att det gick att ta arton till Gullmarsplan och sedan gå eller byta.) Efter matchen hade tur 39 svårt att komma iväg från Globen eftersom ‘hundra pers’ hindrade dörrarna. En stund senare gick det bra att rulla, tåget hade fått ombord de flesta och evenemangståget kunde sedan lätt få plats med resten av supportrarna.

I övrigt var det inte mycket att rapportera.

Det kom förvisso ett skoj anrop från TB på en tur som kajkat ihop. TLC gav henne tillstånd att bryta HS, men vi hann aldrig sätta oss in i vad det var som hade hänt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s