Fredagen den 13:e

Oljehalkan gjorde sig påmind även denna dag. De två herrarna med penslarna kunde siktas i innerstadstunnlarna under kvällen, de hade även kallats ut för att torka litet grann igen. TLC börjar låta litet trötta när folk rapporterar in det hala rällaget mellan St: Eriksplan och Hötorget nu, men så länge det slirar måste vi fortsätta underrätta dem om tingens tillstånd.

Tur 8 hade en besvärlig körning söderut. Körspaken hade en tendens att börja bromsa tåget trots att den stod i nolläge, tåget fick ombord en ‘kuf’ som föraren på ettan uttryckte det (mannen ledsagades av tåget i Alvik), sedan blev det glidturné genom staden eftersom tåget fick slirning på flera stationer. När åttan trodde att det börjat lugna sig luktade det bränt i Gamla stan, vilket av säkerhetsskäl måste ropas in omedelbart.

Våren börjar så smått att komma nu. Hur vet vi det? Jo, fåglarna är tillbaka i staden och sitter på väglyktorna och plattformskanterna i stora sjok. Självklart ska de alltid flyga tvärs över rälen precis när tåget kommer. Att flyga åt det andra hållet är ju dumt, ungefär… Det var vårtecknet, det. Sommartecknet kommer när första måsen klipps på Söderströmsbron eller när en rälbeundrande skata blir railkilled.

Det var snäppet mer liv och rörelse denna fredag. Tur 31 ropade in att södergående tåg fick med sig en hel hop ölande, drickande och skrikande ungdomar i sin V1. Tur 1 informerades, men hade redan sett gänget. Dessutom verkade de kliva av på varje station, stå och öla en stund medan polarna höll i dörrarna, för att sedan droppa tillbaka in i tåget igen. TLC uppmanades titta i kamerorna för att se om så verkligen var fallet. Vakter beställdes från Trygg-C som ett brev på posten.

Tur 2 fick göra eftermiddagens tågbyte. Efter en felkod i 550-familjen beordrades tömning av tåget i Blåsut eftersom tåget bakom fanns så nära som vid Gullmarsplan. Sedan gick trasan i transport till bryggan i Hökarängen, där den stod ett tag. Sedan bar det av i transport mot Guppet, där det bryggvändes för vidare färd in i Högdalsdepån. Föraren ombads ge akt på HB-trycket, om det sjönk skulle han göra ett anrop bums. Efter en snabb kvittering inne hos VM i HÖ kunde ett nytt iordningsställt tåg svischa iväg norrut där turen skulle passa rätt tid från Gullmarsplan. Under tiden gjorde tur 75 sitt bästa med att täcka upp för den saknade tvåan.

Mitt i alltihopa rapporterade en tur från Slussen eller Gamla stan om att tåget bredvid på bana 2 var jättemålat. Efter det hade någon tappat en sak på norrspåret i Skanstull, varför trafiken stoppades uppe vid Gullmarsplan. Först stannades tur 26, sedan tur 39. Det tog TB några minuter att fiska upp den tappade saken och sedan släpptes trafiken på igen.

Under kvällen ropade tur 31 in att hytten var iskall i V3, två förare hade skrivit på det och fällt alla aktuella säkringar men ingenting hade hjälpt. Föraren undrade om det gick att göra någonting åt saken och visst gick det; tur 43 ombads stanna kvar några minuter extra i Hagsätra innan transportfärden till depån. På så vis fick 31:an äntligen en varm hytt, vilket var bra eftersom den turen skulle vara ute länge ikväll och det började dessutom att småsnöa därikring.

Allt som allt var det en dag som så många andra, utan överdrivet mycket otur trots att det var fredagen den trettonde.

Annonser

4 responses to “Fredagen den 13:e

 1. Utom för oss då.
  Strömlöst i timmar mellan Grödal och stora essingen

 2. Jävlar, när var det? Måste ha varit rena kaoset.

 3. Vh: Mitt på dagen, trafiken var väl igång lagom igen tills dess att eftermiddagsrusningen börja.

 4. Det började vid ca12:20 och pågick till ca 15:10.
  Nej det blev inte sånt jättekaos.
  Men det stod en spårvagn i Gröndal under hela denna tiden.
  konduktörerna fick dirigera trafiken.
  Polisen var där men lessnade ganska snabbt.

  Själv åkte jag mellan Sikla Udde och Liljeholmen flera gånger.
  Med en avbruten mic så kunde jag inte prata med TL eller informera trafikanterna (inte kul).

  Själv så tjänade jag på stoppet då jag gnetade och skulle ha 1,5h lång rast som jag jobbade på istället.
  Det hela gav mig även ett gnet idag trotts att de hade två heldagsreserver idag. Det var lite rörigt på TL så när de fick sjukskrivningen så hann de inte kolla ifall de hade reserver.

  zzeezz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s