Ordning är bara till för idioter – genier behärskar även kaos.

På väg ut till Brommaplan bar det… men det ville sig inte. Det hanns byta tåg tre gånger innan avstigning skedde i Kristineberg och gång över Tranebergsbron till Alvik för att ta ordinarie buss. Förarna på tubturerna konstaterade att det var fetstopp norrut på grund av stora trafikproblem i Alvik och att de inte visste när nästa tåg skulle komma. Därmed promenad och buss. Veoliahoran sneglade mot Krillans plattform på väg över bron -den var fullproppad med trafikanter som väntade på nästa tåg vilket säkert låg runt tjugo minuter bort.

Störningsinformationen förklarade det hela så här;

<cut and paste>

Tunnelbanans gröna linje 17, 18, 19: Förseningar

Förseningar på mindre än 10 minuter för tunnelbanans gröna linje 17, 18 och 19 på grund av tidigare enkelspårsdrift mellan Åkeshov och Thorildsplan. Förseningar på mindre än 10 minuter för tunnelbanans gröna linje 17, 18 och 19 på grund av tidigare enkelspårsdrift mellan Åkeshov och Thorildsplan. Uppdaterat: 2009-02-21 17:32HistorikUppdaterat: 2009-02-21 16:50Förseningar för tunnelbanans gröna linje 17, 18 och 19 på grund av tidigare enkelspårsdrift mellan Åkeshov och Thorildsplan.Uppdaterat: 2009-02-21 14:11Förseningar och oregelbunden trafik för tunnelbanans gröna linje 17, 18 och 19 på grund av enkelspårsdrift mellan Åkeshov och Thorildsplan.Uppdaterat: 2009-02-21 12:32Stopp vid Alvik för tunnelbanans gröna linje 19 mot Hagsätra sedan kl 11:47 på grund av vagnfel.
Oregelbunden trafik på samtliga tunnelbanans gröna linjer.
Inskrivet: 2009-02-21 12:12Stopp vid Alvik för tunnelbanans gröna linje 19 mot Hagsätra sedan kl 11:47 på grund av vagnfel.

</cut and paste>

På IDTS-skyltarna stod det att gröna linjens förseningar orsakades av banfel och skadade tåg. Veoliahoran var blandat småförtjust och nyfiken på vad felet kunde vara. Strömlöst? Växelfel? Ännu en kalvad strömskena? Efter gårdagens slutordsutfyllnad om en lugn semesterlördag för kollegorna var det bara att kapitulera med ett självironiskt gapskratt på busshållplatsen (de övriga där trodde väl att man var knäpp). Veoliahoran hade ju glömt bort att Murphys lag är allhärskande i tunnelbanesammanhang. Eller som en kollega uttryckte sig någon gång; ‘en månad semester, en veckas kaos – det e receptet’. Det är bara att hålla med.

Annonser

3 responses to “Ordning är bara till för idioter – genier behärskar även kaos.

  1. Man skrockade lite förnöjt och drog sig till minnes gårdagens kommentar när man satt fast vid fridhemsplan i väntan på signal. Resten av tåget utdelade dock lite mindre uppskattande blickar.

  2. Det var strömskenan igen………

  3. Idag bär det ut i trafiken igen och man undrar givetvis om det kommer bli något större stopp igen. Strömskenorna faller ju som käglor ute på banan. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s