Lugn, halka och litet av varje

Lönen kom nu i veckan. Det märks att folks ‘vita månad’ är stenslut. Fyllorna började hagla in tidigt, framåt åttatiden dök spyorna upp här och där.

Dagen inleddes med lugn, sedan ropade TLC att alla skulle ta det försiktigt Alvik söderut eftersom strömskenan var dålig där. Risken var att man kunde slå av strömskorna vid för hög fart. Personal var på väg för att rätta till den och fram tills dess fick förarna slå på fullt pådrag först uppe på krönet. Strax därefter ropade tur 37 in att det luktade bränd metall i hytten när tåget kom in på T-Centralen. Tur 8 ombads direkt att sniffa och återkomma med rapport. Åttan hade dock inte känt någon brandlukt och senare ropade 37:an igen för att meddela att det nog var själva hytten som luktade, då metallaromen kom och gick. Föraren fick skriva på det. Tur 4 stod på tur i radion och anmälde att boxen vid Slussen var vidöppen. Det visade sig att detta var känt, redan på morgonen hade inbrottet uppmärksammats. Tills vidare ska vi använda bana 2:s boxar.

Under eftermiddagen var snön allas vår stora glädje och fröjd. En artontur höll på att halka förbi både Skogskyrkogården och Tallkrogen, varför föraren behövt trycka P. Sedan körde tur 33 nästan förbi Gullmarsplan söderut. Tåget befann sig ett par meter förbi och hade även gått i nödbroms. Föraren tryckte P, backade så att dörrarna kunde öppnas -tåget gick i nödbroms igen och P trycktes ännu en gång. Tiden gick och sedan var det 43:ans tur att ropa då tåget glidit förbi Åkeshov norrut en bit. Föraren provade att backa, vilket gick bra (hon fick dock lov att spärra första dörrparet) och sedan blev det P-knappstryckning. Efter allt detta meddelade TLC på radion att det nu var 20 km/h in på stationerna, läge gul rådde med omedelbar verkan. Veoliahoran blev litet förvirrad, eftersom det är läge röd som innebär sth 20 på stationssträcka. Med gul är det 30 som gäller. En kvart senare började banan bli torr och förarna ropade in från alla håll och kanter om att det gick att köra snabbt igen. Läget hävdes.

Tur 26 hade haft oturen att bli målad av missdådare och ett tågbyte började planeras. Först var det tänkt att byta rakt av med 25:an nere i Skarpnäck, men hallen sade nej till det. Då blev det ett byte med tur 9 i Skärmarbrink istället, i samma veva som en tur ropade in för att varna för tre superfulla ryssar på en station (vilka självklart snabbt försvann in i något tåg sedan). Efter ett tag ropade nians nya förare in en målning på V1 och han meddelade att det även fanns fyra killar med i tåget ner till bryggan i Alvik -de hade velat se vart tåget tog vägen… Angående målningen kunde TLC meddela att det var 26:ans gamla vagnar varför allt var helt i sin ordning. Vakter skulle eventuellt möta upp i Alvik för att prata litet grann med bryggsurfarkillarna.

Tur 41 ropade in klotter. Sedan nödöppnade någon en dörr längst bak på tur 39 som stod Skanstull söderut. Turerna 24, 4, 40 och 25 stannades precis bakom. Som tur var landade södra bilen på stationen snabbt och TB kunde återställa dörren medan föraren väntade i V3. Strax kunde tågen rulla vidare. Tur 9 hade vid det här laget vänt på bryggan Gullmarsplan för att åka till plattform tre och stanna där medan det väntades på vakter, som hade meddelat TLC att de var i trappan. Nian väntade och väntade. Ett tag senare sade TL med hast i rösten att nian fick åka vidare, så löste man det i Högdalen istället. Då kom såklart vakterna släntrandes i sista minuten. Det måste ha blivit tätt mellan tur 9 och 40, då 40 ropade upp om att hon gått i nödbroms under infart till stationen. TLC började hojta på evenemangståget, varpå föraren på tur 40 meddelade att evenemangsföraren var på väg till tåget på mellanspåret. För en gångs skull spårspring med behörighet, med andra ord. Tidigare hade även ett obehörigt spårbeträde söder om Skanstull ägt rum samtidigt som tur 39 blivit nödöppnad…

Nåväl. Sedan ropades mer klotter, fylla och spyor in. Ingenting större hann hinna innan det var dags att kliva av och ta bussen hem. Givetvis satte sig en fylla bredvid Veoliahoran och började berätta om sin kväll. Han var ganska sympatisk, men det var ändå skönt att hoppa av bussen och knata uppför backen till en varm lägenhet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s