Kloning på bana ett

TLC meddelade att man fått veta att det eventuellt kunde vara spårspring på gång i Bagarmossen. Via kamerorna gick det att se hur en grind var öppen på glänt. Tur 21 varnades och tog det försiktigt in till stationen, föraren stängde grinden men såg ingen i närheten. Han undrade om sträckan skulle avsynas och det tyckte TLC var en bra idé. Gåsmarsch i 20 blev det således. Inga spårbeträdare hittades, men det fanns gott om skrymslen där de kunde finnas varför man sedan skickade dit ordningsvakter som kollade tunnlarna (medan tågen då givetvis gav akt på vakternas rörelser på området).

Under rusningen händer allt det roliga: tur 31 fick en felkod som var tämligen okänd, men som inte påverkade driften. Därefter ropade 45:an från Abrahamsberg där föraren hört ungdomar uppe på berget. Eventuellt kunde det börja regna grenar och annat som det alltid brukar göra under våren och sommarhalvåret. Tur 27, som strax skulle passera norrut, varnades men kunde rapportera att ungarna förmodligen skrämts bort av föraren innan. Sedan ropade TLC på tur 5 eftersom en trafikant upptäckt utvändigt klotter på en av hans vagnar. Föraren kände till detta och meddelade att det var en sprejorm över hela V2. Och sedan gick TLC ut med ett allmänt meddelande om att alla skulle stå stilla eftersom signalsystemets datorer hängt sig och behövde startas om. Minuten senare kom klartecknet att köra igen. Diverse tåg på nitton ropade under eftermiddagen och kvällen in dålig strömförsörjning mellan Högdalen och Hagsätra, eftersom tågen ‘hankade’ sig fram. Det berodde på någon lokalkoppling bangubbarna hållit på med. När de gått därifrån hade något blivit fel eller inte ordentligt kopplat, lät det som. (För låg radiovolym igen, tyvärr.) Men vad fasen, små banfadäser är vi ju alla vana vid. Det är rena dagsmaten och särskilt då det faktum att man måste trycka på dörrpermissiven i både Blåsut och Bagarmossen söderut eftersom dörrarna inte går upp även om man stannar vid hållmärket. I Blåsut fungerar det om man stannar en halvmeter innan, men i Bagarmossen fungerar det inte alls.

På kvällen rapporterade tur 22 att en aggressiv man sparkat på tåget och betett sig allmänt stökigt i Abrahamsberg. En trafikant hade även kommit fram och upplyst föraren om mannen. Snart ropade TLC ut en varning till tur 21 som skulle gå söderut -föraren skulle ta det försiktigt eftersom det stod en berusad upprörd man och viftade vilt med en krycka. En norrgående tur ropade in att det var fel, den mannen stod i Stora mossen. TL menade att man tittat på karln i kamerorna, han fanns i Abrahamsberg. Mannen gick ombord på 21:an i V2 och TLC började ringa efter vakter. Två minuter senare kom ett anrop från tur 21; ‘det är rentav komiskt det här; mannen som gick ombord i Abrahamsberg hade kryckor och en blå System-påse. Nu kommer jag till Stora mossen och här står också en man med kryckor och en blå System-påse’… Den andre kryckmannen hade klivit ombord i V2 han med och TL funderade över om de hade fest och skrockade att vakter skulle komma och titta till dem båda i Fridhemsplan. Man undrar ju om det rör sig om ett slags alkoholsofistikerad kloning? Köp en viss ölsort på systemet och re-spawnas någonstans på bana ett. 😉

Annonser

4 responses to “Kloning på bana ett

  1. måste vara ”Sofiero” verkar vara den billigaste o mest illaluktande/smakande öl hos systemet, samt den jag oftast ser i händerna på fyllon o fjortisar.

  2. Först var det fåret Dolly och nu är det svenska systembolagskunder, var blir nästa steg i kloningen?

  3. esn: En ölsort att frukta, mao?

    /j: Chipsköpande Svenssons som ska ha hemmakväll?

  4. veoliahora, mycket möjligt. Frågan är om det är ett steg framåt eller bakåt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s