Rena småhändelse-plockepinnet

Tur 6 ropade från Skärmarbrink söderut att han hade ett ungdomsgäng i tåget som tyckte det var jätteroligt att aktivera nödtalenheten hela tiden. Likt tjuvringande småungar fnissade de hysteriskt och släppte knappen varje gång föraren svarade. TLC lovade ringa efter vakter och sedan kom beskedet att vakterna skulle dyka upp i Farsta centrum eller Farsta strand. Sådär brukar det bli om man ropar från Hagsätragrenen eller Skarpnäckbiten också. ‘Vakter kommer i Högdalen eller Hagsätra’ alternativt ‘Skarpnäck’ är kända mantran. Alla förare vet att det brukar sluta med att de störande elementen går av långt innan den station som vakterna har tänkt dyka upp på. Mer stök var det på tur 33, som av TLC fick veta att ordningsvakter skulle stå på plattformen stn Fridhemsplan för att där lyfta ut två stökiga killar från tåget.

Tur 11 meddelade under rusningen att några i Blackeberg tänkt släpa med sig en soffa ombord på tåget. Det kanske var läge att varna nästa tåg så att detta inte fick med sig ekipaget söderut. Tur 49 och 33 anropades, dessutom bänkade man sig framför stationskamerorna för att extra noga kontrollera soffägarnas rörelser. När 33:an öppnat dörrarna ylade TLC att soffan var på väg ombord, föraren i sin tur manade av möbelkånkarna från tåget via högtaleriet. När tåget rullade rapporterades det att soffan var kvar på plattformen och att de säkert skulle försöka komma på fler tåg. Det ropades säkerligen även i taket. (Förhoppningsvis något i stil med ‘vi ser er, lägg ner och knalla hem med den där’.) Snart gick TLC ut med det allmänna meddelandet att ‘soffan har lämnat området’ och förarna behövde inte längre dra på hökblicken vid infart samt dörrmanövrering.

Tur 40 undrade någon timma senare om signalen infart Alvik hade hakat upp sig och fick svaret att en fällning behagat lägga sig där. Efter småmeck från TLCs sida meddelades det att 40 skulle få köra på rödgult. Kort därefter ropade tur 23 (även den infart Alvik) att det knappt fanns något börvärde. Föraren frågade om det gick att försöka köra, det fanns trots allt lite börvärde kvar. Svaret blev jakande. Några sekunder förflöt och en mycket belåten TL frågade sedan ‘det ser bättre ut nu, va?’ vilket lätt gick att tolka som att fällningen nu var historia. Tur 40 gick dock i nödbroms framför den röda signalen och fick trycka P sekunden efter när den blivit grön.

På andra sidan stan fick tur 48 en dörr nödöppnad. Föraren gick bak för att återställa och med både ordinarie nitton samt extranitton i hastigt antågande började TLC förbereda motspårskörning. Tur 44 fick veta att hon kom längst till Högdalen, där det blev till att avvakta och sedan efter tågmöte köra på signal. Tur 49 skulle tillfälligt stanna i Svedmyra. Föraren på 48:an var dock tillbaka och rullade vidare. Två stökiga grabbar hade varit på dörren av rent djävulskap, den ena satt kvar i tåget och den andra hade flytt över norrspåret. Tur 44 och 49 kunde nu köra som vanligt.

Under den senare kvällen hände en del strösaker; en nittontur fick en spya och klotter, en artontur ropade från Skogskyrkogården där en man önskat få hjälp med att kontakta ambulans då han hade krossat knäskålen, tur 41 hade en fylla ombord som hindrade dörrarna på varje station från Hässelby strand till Islandstorget där denne gick av för att hoppa på 44:an tillbaka norrut, tur 32 aktiverade sin hytt för att upptäcka att han bara hade en cigarr på IDU:n -efter en omaktivering dök dock alla tre vagnarna upp på skärmen och turen kunde avgå från Hässelby strand.

Dagens skönaste anrop går till tur 72 som meddelade att en ‘trafikant har tappat en väska av märket Fjällröven -RÄVEN’. Veoliahoran var rätt trött vid det här laget och lade sig till med ett asflabb i hytten. Ägaren till väskan sökte den flitigt under de närmaste två timmarna och flera artontågs förare letade igenom sina tåg utan att hitta något. Bättre gick det för resenären som hade glömt en plastpåse med bland annat betyg i på tur 9. Föraren hittade påsen och återlämnade den till en glad tacksam kund.

Annonser

2 responses to “Rena småhändelse-plockepinnet

  1. Den väskan får nog aldrig ägaren se med tyvärr.. 😦
    Det är skillnad på folk å folk helt enkellt..
    Jag kan inte sluta fundera på hur mannen i Skogis lyckats få sin knäskål krossad, jag menar de tål en del iallafall.

  2. Va, få man inte ha med sig egna sittplatser? Med tanke testvagnarna borde det vara tillåtet att ha en egen stol/soffa med sig ;).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s