En vårtisdag

Växeln vid Gullmarsplan norrut ville inte göra som den ska nu igen. Denna gång var det på tidiga eftermiddagen som tågen fick passera signal 226 i stopp och vidare genom två växlar i kurva och ut på normalspår… och igår hade det tydligen också hänt. Kan någon laga det där innan alltsammans brakar ihop? Nåväl, runt kvart i tre-tre började växelpartiet fungera som det skulle och sedan fungerade det snällt resten av kvällen.

Mellan Gubbängen och Hökarängen var det någon jubelidiot som snott 400 m kabel, vilket innebar att det inte matades någon ström från en av likriktarstationerna där. Strömgapet var stort och det rådde halv matning hela dagen. Detta ska åtgärdas inatt, men redan tidigare var personal ute och småfixade med bland annat elskåpen. Uppe i Hagsätra hade stationsdatorn gått sönder och skyltarna levde ett underligt liv, även detta skulle åtgärdas inom en snar framtid.

Ännu ett allmänt tillstånd var cykelhindrandet. Cyklist på cyklist ville plocka med sig sina färdmedel på tunnelbanan. Detta resulterade i ett antal rop över radion om att inte plocka med sig dessa och förarna fick slänga av dem med hjälp av högtaleriet. Mer tätt förekommande händelser var givetvis klotterattackerna mot diverse tåg. Bland annat på tågen på linje arton. Tre tågbyten kunde Veoliahoran räkna till under eftermiddagen på grund av bland annat klotter. En arton blev till och med klottrad vid Gullmarsplan söderut, en kollega norrut såg dock detta och rapporterade in vandaliseringen omedelbart. TLC fick en bra personbeskrivning av de två killarna och spanade på dem samtidigt som åtgärder planerades. Och tur 1 fick veta av en kollega att mellanhytten denne satt i var nedklottrad invändigt.

I norra änden av stn Skanstull hade någon kastat sönder en Jägermeisterflaska så det var glaskross över plattformen, det stank ordentligt. Dessutom fanns det ännu mer glaskross i södra änden av plattformen. Jourstäd beställdes omgående men krosset hanns ropas in flera gånger. Mer glasskador skulle det bli, denna gång på tur 9 -föraren ropade in en krackelerad ruta i V2 från Alvik och när tåget sedan nått Farsta strand hade två rutor till krackelerats. En till i V2 och en i V1. Vad som hade hänt var ett mysterium, men tågbyte blev det norrut i Skärmarbrink med tur 21, som ändå skulle ner i hallen.

Man kan nog säga att våren kommit på allvar nu; sol, regn, cyklister, skadegörelse och klotter, samt ännu mer fyllor mitt i veckan.

Annonser

2 responses to “En vårtisdag

  1. 400 meter kabel, det är pengar det…

  2. Måste varit en nykterist som fått för sig att förstöra förstöra en Jägermeisterflaska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s