Strömglapp och kablar

Lillördag är lika med spårspring, var det en kollega som sade när det blev stopp i trafiken på grund av spårbeträde i Skärmarbrink. Stoppet varade inte så länge, men det var tillräckligt för att köerna skulle bli långa eftersom rusningen var i full gång. När tågen började rulla igen hojtade TLC plötsligt ‘alla tåg vid och runt Gullmarsplan -slå ifrån!’ Det hade blivit totalt strömbortfall där ett tag men ögonblicken efter kom strömmen tillbaka lika snabbt; för säkerhets skull beordrades halv matning och ingen snabbstart. Tidigare under dagen hade tågen skuttat till som om det var dåligt med ström metrarna innan och efter signal 226. Att det då plötsligt kom ett stort antal tåg som skulle förbi gjorde kanske att strömbortfallet blev till. Fyllor fanns det gott om denna dag. Redan tidigt på eftermiddagen ropade tur 39 in att en man ställt sig och kissat i V3:an. Tur 43 åkte runt med en praktfull man som hade spillt vin och kissat ned sig. Strax innan tåget skulle ner i hallen plockades mannen av i Hagsätra av vakter. Tonårsgrabbarna höll i/slet upp/hindrade dörrar på löpande band och Veoliahoran fick flera gånger under eftermiddagen bita ihop och räkna till tio. Alla kriterier för lillördagen fylldes således.

Några småsaker gällande banan ropades in; halkvarning vid St: Eriksplan (gissa vad de har gjort där, mao…), tur 4 upptäckte ett stort hål i staketet vid Abrahamsberg och tur 36 hittade två röda kablar som satts fast i varsin räl strax söder om Svedmyra på sant startkabelmanér. Föraren klättrade ner och plockade bort kablarna för att sedan överlämna dem till södra bilen uppe i Hagsätra. Större saker som påverkade körningen var en envis fällning mellan Thorildsplan och Krillan, vilken återkom med jämna mellanrum samt ännu en kabelstöld -denna gång mellan Abrahamsberg och Brommaplan, som innebar halvt pådrag.

Annonser

4 responses to “Strömglapp och kablar

 1. Kära veoliahora… en fundering…
  tågen går var femte minut
  på radion hör man om förseningar på fem till tio minuter.
  Okej, men kommer det inte tåg var femte minut ändå?

  Längre tänker jag inte resonera, det får ni fylla på 🙂

  • Om vi säger att ett tåg skulle komma till Odenplan 12,55 så kommer det tåget till Odenplan klockan 13,00 istället eftersom att det är fem minuter sent. Allting skjuts fram fem minuter…

   Så fattar jag det

   • Jovisst, ett tåg saknas men efter det är det fortfarande fem minuters försening fast det är inget man märker av..

    Asch, tråkiga sanningen är väl snarast att vid förseningar blir det ryckig trafik och oregelbundna tider för tågen. Detta ger att det kan uppstå luckor i tabellen, att enskilda tåg kan vara några minuter sena.

  • Att tågen går var femte minut är ju en sanning med modifikation. Det gör de nämligen inte i exempelvis Hässelby gård eller Farsta strand eller Kärrtorp. För den som vill ta ett tåg från (eller, för den delen, till) något av de ställena är det givetvis bra att veta att tågen är försenade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s