Segfredag

Långfredagen var rätt så trist som sig bör. Större delen av arbetsdagen hände det inte så mycket, men runt åtta-nio på kvällen började folk vallfärda in till stan och småhorder av ungdomar flockades förväntansfulla på plattformarna. En del av dessa började tyvärr göra livet surt för förarna. Tur 32 fick ett flertal nödbromshandtag dragna i både V1 och V2 vid Brommaplan norrut. De ansvariga var ett stökigt ungdomsgäng. Tur 42 meddelade att han hade en polispatrull på sitt tåg, vilket var mycket lägligt då tåget snart skulle vara framme vid Brommaplan söderut. Tur 32 återställde allt och inväntade polisen, men kidsen lade benen på ryggen och flydde från stationen varför det inte blev något ingripande. Tur 42 hade under färden söderut problem med en innerdörr som gått sönder och fick sedan tågbyte i Hagsätra med tur 43. Och polisen utförde tågkontroller i Skärmarbrink.

På tur 34 hade någon haft ner en dörrkåpa, som förpassades till en mellanhytt. En ledstång skulle dessutom ha trillat ned enligt uppgifter TLC hade fått. Föraren hade dock inte observerat någonting liknande, men det vore inte helt otroligt om en sådan också hade rivits då folk hänger i stången i mitten. TLC frågade om skruvarna satt kvar efter kåpan och föraren lovade att se efter. När han hade gjort så kunde det bekräftas att skruvarna satt kvar, men nu hade de nästan haft ner en till kåpa som dinglade farligt ovanför en dörr i samma vagn. Hjälp skulle skickas för att skruva tillbaka kåporna.

Tur 35 fick felkod 59 och omaktiverade tåget i Högdalen bara för att upptäcka att felkoden inte försvann och att tåget, trots noll i börvärde, både hade klarsignal och kunde köra över sjuttio. ‘Hur mycket över‘, undrade TLC och fick svaret ‘åttio, iallafall‘. Ännu en omaktivering (hel) skulle därför ske i Rågsved. Felen kvarstod och man började jobba på att få till ett tågbyte i Högdalen när turen körde norrut. Förutsatt att det gick att köra från andra änden…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s