Skådeplats Skanstull

Många saker brukar folk glömma. Idag hade någon glömt en tavla på tur 9, som dessvärre inte hade hittat någonting vid vändningen i Vällingby. Mannen som hade glömt den hoppade senare på tåget när det kom till Islandstorget. Sedan började han sitt egna letande ombord. Hoppas att han hittade den, men chanserna är tyvärr inte så stora.

Eftermiddagen var lugn överlag. När kvällen kom, vid sjutiden, meddelade TLC att en filminspelning intagit stn Skanstull och att förarna skulle ropa in om de störde för mycket. Filmteamet spärrade av delar av plattformen och rullade runt med en 2 meter lång kamerakloss… vi kan inte förstå hur det skulle kunna vara det minsta störande. 😉 Skämt åsido är det alltid kul när de filmar på jobbet -ty en stockholmsskildring utan tunnelbanan är aldrig komplett. Se bara på den annars utsocknes inspelade Låt den rätte komma in där tunnelbaneuppgången poppade upp stup i kvarten för att understryka faktumet att historien utspelades i Blackeberg.

Tur 26 pajade för andra kvällen i rad, denna gång drogs turen med blank radio, stationslista, med mera. TLC sade åt föraren att omaktivera i gropen och att ropa ut stationerna manuellt under tiden. I nästa andetag fick tur 27 veta att en transport låg framför honom. Och sekunden efter ljöd ‘Hammarbyhöjden’ över radion, vilket gjorde att TLC omedelbart undrade om 26:an hade fler problem. Nejdå, försäkrade föraren. Han hade bara råkat trycka på fel sändknapp vid stationsutropet.

Tur 21 skulle någon timma senare vända vid Gullmarsplan men fick inte signal ut till bryggan. Det visade sig ha blivit växelfel mellan tur 8 och 21:an, varför föraren snällt fick vänta medan TLC svor över den trilskandes växeln. Man fick dock kontroll över den och kunde snart ge hemgångaren de efterlängtade två gröna ljusen. Inget stopp denna gång, med andra ord.

Tur 2 beordrades köra förbi Gubbängen då det varit rån där och tur 26, som nu nått Skarpnäck, fick fortfarande inte ordning på tåget. För att få undan vagnarna ordnades det tågbyte mellan 26:an och 27:an då den senare skulle hem till hallen. Tur 35 ombads se till att filmteamet (nu vid Medis) kom ombord på hans tåg intakt. Förmodligen skulle de filma ombord? Men när föraren rullade in på stationen fanns inte den minsta lins på plattformen; teamet hade dragit vidare, eller så befann de sig fortfarande i Skanstull. Nåväl. Förbikörningsordern gällande Gubbängen hävdes tjugo minuter senare.

Kvällen avslutades med att tur 37 beordrades stå kvar på T-Centralen och invänta polis eftersom det fanns en man med vapen ombord på tåget. Föraren svarade jakande och meddelade även att det fanns några ordningsvakter där redan. Kort därefter ropade föraren att mannen lämnat tåget och att vakterna följde efter honom. Innan det kunde rullas vidare verkade det dock som om polisen ändå fick inväntas. Mer ordningsproblem dök upp i form av stökiga killar på tur 42. Föraren uppmanades komma med en beskrivning av dessa. ‘Grupp tonårskillar, kom’ blev det upplysande svaret. Och vad ska man annars säga? De ser praktiskt taget likadana ut allihop. Ett tag senare åkte killarna av när vakterna utan problem hittade dem…

Annonser

3 responses to “Skådeplats Skanstull

 1. Det var jag som körde tur 35. Som väntat var filmisarna vid Skantull. Sedan åkte dom med hela varvet till tömningen i HÄS.

  Då blev det slapstick !!!
  Dom bara tokvägrade att kliva av. Inga högtalare hjälpte. Inte heller att släcka och tända. När jag gick bak för att prata med dem vad de förbannade för att jag släckt/tänt och sagt åt dem att stiga av. Det gick överstyr. Aldrig hade jag kunnat tro att första gången jag blev hotad skulle ske av ett helt jävla filmteam om 25 pers. Dom hade med sig en ledsagare klädd i Veoliakläder, som uppmande hela filmteamet att filma klart istället för att kliva av.
  Det blev nödvändigt att följa rutinen, och åkalla högre makter. Trist bara av de dröp av till nästa tur innan de rödklädda hann fram. Det hade kunnat bli kul annars !!!

  • Ett klassiskt exempel på kulturterrorister -tänk om vakterna hunnit fram! Kan riktigt se hur filmteamet kaxar emot. 😀

   Undrar hur det gick för nästa tåg att få av dem.

 2. Märkligt ! Beteendet skulle naturligtvis resulterat i att filmtillståndet drogs in på platsen med omeldebar verkan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s