En mulen dag

Okej, då kör vi. Det var mulet ute idag men det började aldrig regna. Peppar, peppar.

Ord är fantastiska.  Tur 49, som stod parkerad i Vällingbydepån, hade tappat bort dem tillfälligt och berättade för TLC att ‘brandprylen eller vad det heter’ var oplomberad. TLC lovade att skicka ut en ny brandsläckare till föraren och tackade för rapporten. Drygt en kvart senare undrade man var tur 48 befann sig och den föraren svarade att han stod framför signal 1509, redo att köra. Man anade en viss kallsvett uppe bland trafikledarna när de sedermera anropade 48an för att få reda på om det var någonting som hade hänt i depån och föraren svarade att han hela tiden hade stått vid signalen och väntat på grönt. Därpå upplystes han om att det nästa gång var helt okej att säga till om signalen förblev röd.

Någon drog tillbaka TLC till det allmänna tillståndet ute på linjen med det rättframma meddelandet att en kvinna med flera långa plankor synts till på en innerstadsplattform. Åtgärder vidtogs omedelbart, likaså när tur fem senare uppmanades att inte ta med sig cyklisten som väntade i Hökarängen. Men denne ville söderut och två tåg fick neka honom tillträde innan cykeln leddes bort.

Det måste ju nämnas att alla vi förare lyfte på ögonbrynen vid infarten till Hötorget eftersom ett team klottrare hade gjort två stora målningar på stationen -bjärta färger lös mot både en själv och resenärerna. Någonstans är någon väldigt hög på adrenalin, kantänkas. Klottersanerarna lär iofs punktera den kicken inatt…

Dagens mest otäcka händelse var misshandeln av en man på tur 34. Föraren hade inte märkt någonting under körningen, men blev snart varse om vad som hade hänt. Ordningsvakter mötte upp tåget för att hjälpa den blödande misshandlade av för att få vård. Eftersom ingenting direkt av vikt hände under dagen framstod misshandeln som så mycket ruskigare. Förhoppningsvis kommer hårddisken att lånas av polisen så att gärningsmannen/-männen kan ställas inför rätta.

Efter mörkrets inbrott gjorde tur 20 ett anrop om något mystiskt i Kärrtorp, TLC rubricerade detta som ett troligt kastande av någonting och tur 25 hade fått felkod 56, nödbroms, i gropen och gjorde en lyckad omaktivering.

Vi avslutar med en varning till samtliga förare på gröna linjen; var försiktiga när ni kör mellan Bromma och Blackeberg, nu är det inte bara räv, älgar, rådjur och annat vi måste akta oss för. Vildsvin har siktats i Bromma!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s