Helgrapport

Fredag: Tur 36 undrade om någon hade hittat en filmkamera då en trafikant som åkte med hade tappat en sådan timman innan. TLC hade inte hört något om det, men det hade tur 43 som faktiskt hade hittat den. Kameran befann sig nu på TX Gullmarsplan och trafikanten skulle gå till spärren där och få besked om huruvida det gick att hämta dyrgripen. Om turen var på trafikantens sida hade man inte skickat kameran vidare än till hittegods.

Tur 42 blev tillsagd att avvakta i Rågsved på grund av att växelfelet där hade kommit tillbaka. Återigen gick det bara att använda en plattform för vändning. När 43 närmade sig blev det till att parkera i Bandhagen. Högdalen behölls tågfritt för närvarande om någon alternativlösning skulle behöva användas. Tur 41 i Hagsätra fick tillstånd att passera signal ställd i stopp, varpå föraren litet småchockat menade att han skulle hamna på söderspåret. TLC kunde dock lugna honom med att de använde sig av samma knep som vid växelkrånglet stn Gullmarsplan; tåget gick genom två växlar i kurva så att det ändå hamnade på medspår. Det blev en händelserik kompetenskörning för föraren, som började åka.  Tur 42 fick order att vända i Rågsved samtidigt som 41:an meddelade att tåget inte fick upp börvärdet. I och med strulet i Hagsätra gick det inte att lägga tågvägen som annars brukligt är. Efter nästa signal flöt det på bättre. 42:ans förare gjorde sig redo att köra norrut igen och tur 43 lades ut på motspår upp mot Hagsätra. Tur 31, som hade hunnit ikapp 43:an, väntade en stund i Bandhagen för att sedan åka fram till Högdalen. TLC meddelade så att vartannat tåg skulle vända i Rågsved, resten skulle gå hela vägen ut till Hagsätra. Så fortsatte det med väntande i Rågsved och vändningar ända fram till och med tur 35. Efter det hade personal kontrollerat växeln och sett till att den fungerade ordentligt. Nu kunde vi köra som vanligt.

Tur 23 ropade strax därefter om en kille som cyklade runt på norrplattformen i Alvik, sedan såg tur 73 en övergiven elskoter i Hässelby gård närapå samtidigt som tur 43 (som nu hunnit en bit norrut) rapporterade in att en man satt och spydde vid Thorildsplan och förmodligen behövde hjälp. Någon timma senare ropade 23:an in sin andra cykel, denna gång i Abrahamsberg. Nämnde vi att rusningen pågick? Tur 7 råkade sedan ut för en hord ungar som höll i dörrarna. Ordningsvakter stod redo att skickas dit, men efter en stund meddelade föraren att de cirka 150 ungdomarna åkte med i tåget. De stannade tågen precis bakom kunde rulla vidare som vanligt.

Den större rusningshändelsen kom runt sextiden när tur 39 ropade in ett spårbeträde mellan Globen och Enskede gård. En kille befann sig på spårområdet vid berget. Tur 36, 77, med flera stannades omgående och TLC bad om att få flera rapporter. Killen hade först tagit sig upp på berget, sedan ner igen för att vandra i makadamen på söderspår mot Sockenplan. Tågen fick avsyna sträckan han skulle befinna sig på men hittade ingenting; han hade förmodligen hoppat ut över staketet. På en annan gren av banan kom ännu en rapport om spårspring. Tur 5 hade sett hur en kille hade hoppat in över staketet vid stn Skogskyrkogården på södersidan. Tur 3 och 6 varnades och ombads titta efter honom, men kunde inte se någon spårbeträdare. Nästa obehörighetsrapport kom från tur 43 som sett två personer sitta på berget mellan Svedmyra och Sockenplan. Både tur 41 och 31 finkammade området och hittade ingen.

Självklart hade vi vår beskärda del av fyllor. Och frågan är om inte en av dem hade hamnat på tur 22. Tur 23 frågade TLC om det var fullt i Vällingby, varpå TLC ropade på 22:an och frågade om föraren var redo att åka ner i depån. Svaret blev att en man på tåget inte ville gå av. Tur 33 stannades i Råcksta och tur 23 fick tågväg till plattform ett för att vända där istället för mellanspåret. Föraren på 22:an gick bak igen för att försöka tala av mannen och nu gick det bättre. Han hade väl helt enkelt insett att tåget inte skulle åka någonstans…

Lördag: En lugn dag, förvisso hade vi ett sjukdomsfall på T-Centralen men det stoppet varade väl bara några minuter innan trafiken rullade igång igen. VH hade en fruktansvärd huvudvärk men var tydligen snäll enligt en tant som ville ha vägdirektiv. Dagens sensmoral: glöm aldrig tågförarkitet hemma. Vad är tågförarkitet? Mer om det på måndag.

Söndag: Lugn, som alltid. Under dygnets tidiga timmar hade det dock varit ordningsstörningar på kollegornas tåg.

Annonser

7 responses to “Helgrapport

  1. En teori om förarkitet borde väl vara:
    Nycklar,solbrillor,vattenflaska,bok/tidning,almenacka, Tri Tub, huvudvärkstabletter,penna & papper…
    Sen kommer jag inte på något mer, återstår och se vad jag missat. 😉

  2. bär du med dig TRI hela dagarna?

  3. Tri ska man ju kunna utantill! ;D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s