Felkopplad veckostart

Dagens skönaste anrop kom redan tidigt på eftermiddagen, när kopplingen ropade att vagnen som skulle bli ledarvagn till tur 6 inte fick vara det eftersom det stod på en lapp att den ej fick gå som ledarvagn. TLC replikerade med att kopplingen befann sig på bana etts radio. Det blev tyst en kort stund, sedan ljöd ett hoppsan och kopplingen försvann till rätt radiokanal.

Tur 4 ropade precis innan rusningens början om att en man med Parkinson stod på Rådmansgatan och försökte kliva på södergående tåg. Han hade dock väldiga problem med detta. Föraren hade försökt hjälpa till, men mannen hade inte kommit ombord. Nu väntade han fortfarande på tåg, tillsammans med ett sällskap. Snart ropade en annan tur att sällskapet lämnat mannen som nu ensam försökte åka hemåt. Kanske kunde TLC ringa efter någon som hjälpte till? Jodå, TLC kallade på hjälp. Snart ropade tur 42 att en vänlig medtrafikant hade hjälpt mannen ombord och de åkte nu med tåget söderut. Tänk vad trevligt det är när medmänniskor kan hjälpa varandra. Mer sådant.

Rusningen drog igång på allvar, men inga större händelser störde trafiken. Det värsta för dagen hade hänt vid lunchtid när det blev PUT i Hökarängen. Tågen mot Farsta strand hade enligt en kollega vänts vid Skogskyrkogården och trafiken hade varit i gång redan  inom en timma efter händelsen. Resten av kvällen var därmed reltivt lugn.

Tur 2 ropade från Vällingby om en avtuppad man eller kvinna i sitt tåg samt om att någon hade tappat sitt äggförråd på plattformen. Krossat äggskal, gulor och kladd utgjorde säkerligen ett fabulöst gångunderlag. Trygg-C ringdes angående den sovande och jourstäd kallades in för att röja upp på plattformen. Tur 38 felanmälde en av sina vagnar, som trafikanterna klagade på var alldeles för varm. En titt i tågstatus bekräftade ett ventilationsfel, 754 och föraren råddes göra en omaktivering i Hässelby. Som tyvärr inte fungerade… Tur 41 meddelade att en man vinglade runt på stn Stora mossen med byxorna nere och föraren visste inte riktigt vad han höll på med. Tur 4 och 23 ombads köra in försiktigt, 23:an kunde sedan rapportera att han hade klivit på hennes tåg och var på väg söderut igen. TLC ringde efter ordningsvakter, som fick styras om när mannen redan i Alvik klev av tåget och vinglade iväg mot tolvans spår. Tur 5 fick huvudbry av ett dörrpar i tåget som bara ville öppna sig på varannan station, varpå denna stängdes av. Och mellan Råcksta och Blackeberg sprang ungarna och slängde in grenar på spåret. Personal skickades ut för att lära dem veta hut.

Under kvällen var det en uppenbart mycket påverkad man som åkte ett par stationer åt gången söderut. I VHs tåg började han ursinnigt banka på innerdörrsfönstret, men då han gick av på stationen tåget stannade vid rapporterades han inte in. Någon som spikade upp honom på TLCs karta var tur 29, som ropade från Slussen att en man i tåget hotade de andra trafikanterna. Ingen ordningsvaktresurs fanns såklart i närheten utan de fick försöka möta upp efter vägen. Han gick av vid Medborgarplatsen och vinglade runt på plattformen, men ännu en tur skulle hinna rapportera in om karln innan kvällen var slut. Nu hade han stått och gömt sig bakom en pelare när föraren körde in till stationen. Han gjorde ingenting under tiden dörrarna var öppna, men när de stängts hade han lämnat sitt gömställe och kastat sig mot tåget. Ordningsvakterna befann sig på ett annat tåg och skulle förhoppningsvis snart vara framme… Ungefär samtidigt hade tur 1 rapporterat att han fått med sig en drogpåverkad kvinna ner på bryggan i Alvik. Hon var kvar i tåget när föraren började köra söderut och TLC meddelade att han skulle få hjälp; vid T-Centralen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s