Kort referat av en tisdag

Tur 22 rapporterade in att det befann sig några ungar vid tunnelmynningen mot Bagarmossen. De hade en lång pinne som det verkade som om de skulle hitta på någonting med. Bakomvarande tåg varnades men såg ingenting. Tur 38 ropade in att temperaturen i hytten var åt helsike, varpå TLC meddelade alla att det inte är förrän den femtonde maj som all ventilation etc ska fungera fläckfritt. Jodå, föraren kände till det datumet men menade att gränsen enligt skyddsombudet var 26 grader. Då hajade TL till och upprepade ’26 grader???’ varpå mätning beställdes.

I Gubbängen roade ungarna sig med att kasta saker och kladd på tur 9, som var sådär måttligt road över attacken. Tur 71 varnades… men såg sedan inte till några ungar. Efter ett anfall brukar de små asen änglarna ha vanan att retirera så deras frånvaro var föga förvånande. TLC hojtade snart över radion att två pers befann sig vid Medborgarplatsen med en trasig cykel. Efter noga mickropande och avkastningar försvann de från stationen samtidigt som ordningsvakt var på väg. På bana 2 hade man ett spårledningsfel vilket för vår del innebar att ta det försiktigt mellan Slussen och Gamla stan eftersom det fanns personal på spåret.

Tur 1 blev sedan anropad av TLC, som undrade om han hade känt någon brandlukt i tåget. En trafikant hade ringt och berättat om rökdoft varför föraren stannade i Krillan för att gå bak och kolla. Samtidigt körde tur 5 på en and strax efter Alvik på norrspår. Tågen bakom tur 1 stannades och när föraren så rapporterade att det luktade bränd plast i V1:an, fick han order att utrymma tåget  och vända i Thorildsplan för att sedan gå raka vägen i transport in i Vällingbydepån. Tur 74 blev en ny etta och efter att trasan vänt började den allmänna tågkänningen genom staden. Det skulle inte förvåna oss om det hade någonting med ventilationen att göra. Om tur 38 kunde ha en övervarm hytt kan säkerligen även alla de vagnar som har ventilationsfelkoderna bli övervarma; ventilationen i hytten brukar ibland orsaka en viss brandlukt.

Senare på kvällen fick tur 20 veta att det fanns en cykel (en hel denna gång) i Bagarmossen. Personen gömde sig i väntan på södergående tåg och klev på den lika förvarnade tur 25 som snabbt fick av mannen. Inom kort hade han försvunnit från stationen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s