Första maj

Artonturerna fick lite tyngre belastning än vanligt från Farsta strand eftersom pendeltågstrafiken är avstängd mellan Sthlm södra – Sthlm central på grund av banarbete. Arbetet tar hela helgen, men från och med måndag kommer pendeltågen att köra som vanligt.

Tur 2 ropade att en kille hade tappat ner någonting på söderspåret vid Odenplan och att han kanske kunde skutta efter sin ägodel nu när tåget hade lämnat stationen. Efterföljande tåg fick ta det försiktigt. Länge var detta ‘händelsen’ för dagen eftersom det var kolugnt ute; folk vårdade väl sina bakfyllor hemma… och på stationerna hade det tillkommit diverse skador i form av insparkade rutor, klotter och ölflaskkross på marken som låg kvar efter nattens övningar. I olika perioder mycket folk vid Slussen och Medis på grund av demonstrationerna, men annars var det lugnt på banan.

Tur 35 piggade tack och lov upp dagen genom att få felkod 56 i Hässelby strand. Koden försvann inte trots kvittering och föraren omaktiverade tåget, men detta fungerade inte. TLC menade att han skulle öppna dörrarna och släppa över trafikanterna till tur 36 som strax landade på andra sidan plattformen. Sedan skulle föraren ta 36:ans vagnar och avgå snarast medan nya 36 fick invänta montörer från Vällingby. Men det gick inte att öppna dörrarna och därmed sprack den planen. 35:an fick göra ännu en omaktivering, som fungerade! Trafikanterna släpptes över till den väntande 36:an och 35:ans förare meddelade att det gick att köra nu. Skulle han ner i depån? TLC undrade om allt var normalt med tåget och föraren svarade jakande, varpå det blev att gå i transport söderut för att sedan ta trafikanter vid rätt tillfälle. Under färden släppte TLC den tomma turen före några andra tåg så att den skulle hamna rätt. Någon timma senare rullade 35:an som vanligt.

Sedan stannade alla klockor på stn Gullmarsplan. -Först anmälde en förare från norrplattformen att klockorna där hade stannat, efter det meddelade en förare på söderplattformen att klockorna hade stannat där också. Snart sprack en avlösning och då stod det klart att även klockorna i mässen och på TX hade stannat. När väl detta var konstaterat flöt trafiken på som vanligt, om inte smidigare vid Gullmarsplan eftersom det där med att vänta in rätt tid låg mellan tummen och pekfingret för närvarande.  Följdaktligen var det bara att köra – det innebar att många tåg lämnade stationen en halv minut innan egentlig avgångstid, men det är ändå inom ramen för vad som är tillåtet.

När tur 35 hade nått Hagsätra och väntade på sin avgångstid i V1:an ropade föraren att ett grabbgäng rånade godisautomaten på stationen. Ordningsvakter tillkallades således för att plocka undan tjuvarna. Nästa tur att ropa från stationen var tur 39, som meddelade att hon röjt upp i V1:an eftersom någon hade rivit ner all reklam i vagnen. Båda händelserna doftar lite felriktad aktivism; har Reclaim the City bytt namn till Reclaim the Subway, månne?

Nåväl. Efter detta ordnade TLC ett tågbyte mellan tur 7 och 8 i Farsta strand, en liggande på stn Medborgarplatsen fick hjälp och tur 38 meddelade att det brann söder om söder. 38:anvar nog i Hagsätra vid det laget så man undrar ju om wannabe-reclaimarna fortsatt härja utanför tunnelbanans område…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s