En fågel i kopplet…

Vilken lugn, trevlig dag.

Tur 25 och 20 blev tillsagda att köra förbi Bagarmossen på polisens order eftersom ett rån hade ägt rum. Tur 26 blev första tåg att stanna vid stationen sedan ordern hävts. På andra sidan staden upplös föraren på tur 41 TLC om att en duva hade krockat med tåget mellan Brommaplan och Åkeshov, nästföljande tåg kanske kunde se om duvan var halv- eller heldöd? Tur 38 fick det lagom trevliga uppdraget att se efter, men hittade ingen fågel alls på spårområdet. Däremot skulle samma tur några timmar senare förklara över radion att det satt en halv fågel i ett av kopplen. Föraren undrade om han skulle peta bort den eller om det skulle få vara tills vidare. TLC sade att det fick han göra som han ville; blev inte fågeln bortpetad nu så skulle den petas bort senare i depån.

Att slingorna på bägge spåren vid Fridhemsplan är urkopplade är någonting vi har fått leva med hela veckan. Dörrpermissivknapparna har flitigt använts så att dörrarna kan öppnas. Tur 34 anropade TLC för att fråga om de visste att det fortfarande inte gick att öppna på vanligt sätt. Det visste de, men slingskrällena lär väl inte kopplas in förrän på måndag. Vi kan ju alla hoppas på att det ska fixas till imorgon, men det lär inte hända. Sådana arbeten brukar oftast göras under vardagsnätterna.

Tur 6 hade haft oturen att få en dålig körspak, varför man bestämde att ett tågbyte med tur 37 skulle göras när tågen stannade till vid Gullmarsplan söderut. Sexan kom in på plattform tre och 37an på fyran, sedan var körspakens saga strax all.

TLC anropade tur 1 som stod i Brommadepån eftersom man hade mottagit ett larm om att en man i 40-45årsåldern uttalat sig om att eventuellt hoppa framför tåget. Ettan skulle ta det mycket försiktigt och återkomma med rapport, men hade inte kunnat se någonting särskilt på plattformen när tåget rullade in. Även tur 41 fick granska plattformen under inkörning, men såg ingenting särskilt.

Med jämna mellanrum knastrade det till på radion angående cyklar, vilka nekades att åka både inne i stan och på yttersträckorna. Och vid Gullmarsplan började klockorna att gå konstigt igen, vilket bland annat tur 21 anmälde.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s