Vatten, vatten, bara vanligt vatten

Regn, regn, regn. Det kändes som om det regnade hela dagen, men det fanns uppehåll. Varje gång det började regna igen blev spåren snorhala på de vanliga ställena och tågen bestämde sig för att glida litet väl långt där. När arbetspasset började hade redan tre turer hunnit glida förbi stationer (bland dessa fanns självklart linje arton och Farsta centrum, en ökänd halkstation). Massvis med nödbromsar ropades in under dagen och tur 39 ropade in första nästan-spårbeträdet för dagen när en äldre man tappat ner sin krycka på spårområdet. Han ville hämta upp den -föraren hade sagt ifrån men gubben var envis. Nu visade det sig att kryckan hade fallit så att det gick att böja sig fram och peta upp den vilket mannen också gjort, ty när 39:an skulle lämna stationen stakade han sig fram med hjälp av två kryckor.

Tur 22 rapporterade in klotter, någonting som även tur 8 gjorde senare på kvällen. Säkerligen småkludd och taggar. Apropå klotter så har folk slutat rapportera in Pepsodentvagnen som ‘stor målning’ iallafall. När den först började rulla omkring var det fler än Alaniska som reagerade… men inte bara på den, en dag när Veoliahoran körde med SR-vagnen i tågsetet kom en man fram och meddelade att ‘mittenvagnen’ var helt nermålad. Det tog en liten stund att förklara att det bara var reklam. Men visst har det väl blivit så att tejpvagnarna mer och mer drar åt graffitihållet i sin utformning. Inte konstigt att folk blir förvirrade då.

Mer regn kom och tur 5 gled förbi Farsta centrum. Sedan ropade tur 39 igen, denna gång om att det vid Islandstorget stod cyklar på berget inne på spårområdet. Konstigt, tyckte TLC som ämnade skicka någon att kolla upp det. Snart slutade det regna, för att sedan börja igen. Då gled först tur 27 förbi Abrahamsberg och direkt därefter gled femman förbi Alvik, vilket innebar att föraren fick köra tillbaka tåget till stationen eftersom vi rusningen nu hade upphört och 18 inte gick till Vällingby längre.

Inne i stan, vid St:Eriksplan, var södergående tågs IDTS-skyltar alldeles svarta. Ett blixtnedslag i samband med regnvädret hade knockat dem och rapporterna strömmade in.

Veckans mysterier:

  • Slingan på Fridhemsplan är fortfarande urkopplad. När kopplas den in?
  • En provisorisk träplattform har länge tagit form i Björkhagen. Ska den gamla renoveras?
  • Vem i hela friden är Håkan Primär? En riktig person eller ett skämtnamn?

myskobild

Tack till Mim för bilden, vet att det var kort varsel!

Annonser

2 responses to “Vatten, vatten, bara vanligt vatten

  1. Med tanke på att reklamen ibland ser ut allt mer som klotter är det säkert en strategi från SL. För om resenärerna inte ser skillnad på reklam och klotter kan man helst sluta med klottersanering och hävda att det är reklam. För pengarna kan man sedan anordna studieresor till NY eller något annan stad för de högre tjänstemännen.

    När vi ändå är inne på klottersanering gillar jag metoden som gäller för pendeltågen ;). Istället för att ta bort klottret tar man en pensel och målar det aktuella området på vagnen med en likande färg som resten av vagnen har. Snyggt? Nej. Funktionellt? Ja.

  2. Tänkte också på den där lappen i helgen (däremot la jag inte märkte till nya plattformen, antingen är jag helt blind eller så gick det fort!). Jag fastnade mest för utredningsbiten. Jag började fundera på om det skett något mord på toaletten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s