Glömde vi något, älskling?

Dagens återkommande undersökning och anrop rörde Fridhemsplan, där någonting hängde ner från taket precis vid infarten norrut. Det visade sig vara en bit böjd korrugerad plåt som i vart fall inte löpte någon risk att falla ned på spåret (än så länge). För övrigt är vi inne på tredje veckan utan slinga på den stationen. Vem behöver vi muta för att få slippa trycka dörrpermissiven? 😉

Snart ropade TLC på tur 26. 26 lyssnade och TL suckade uppgivet och sade; ‘Ja-a, (det är knappt man tror att det är sant), någon har glömt en barnvagn ombord på ditt tåg. Med barn i. Du får kolla det där i Bagarmossen, det ska vara mitt i tåget.’ Föraren undrade om han skulle ta in barnet i hytten och TL meddelade att det rörde sig om ett spädbarn samt att spärrvakten skulle kontaktas och möta upp på stationen. När föraren gick bak för att rädda barnvagnen fick han veta att en rådig trafikant hade plockat av barnvagnen i Kärrtorp för att rulla ner den till spärrvakten där. Efter ett samtal till spärren kunde TLC meddela att barnet åter befann sig i föräldrarnas vård.

Tur 23 rapporterade att någon verkade ha hoppat ner på spåret när han lämnade stationen. Det hade tappats en mobiltelefon där. Tur 3 som åkte bakom försäkrade att han skulle ta det försiktigt vid infart och såg två killar som stirrade på spåret. Ordningsvakt var på väg för att hjälpa till och nästa tåg varnades. Några minuter senare ropade tur 41 från Gullmarsplan att två ordningsvakter ville åka med i hytten eftersom det skulle finnas en självmordsbenägen man i Högdalen. TLC gav ett jakande svar och kort därefter kom en allmän varning till förarna på linje nitton, som skulle ta det försiktigt mellan Högdalen och Rågsved. Mannen skulle hålla till i närheten av pendeltågspåren där, men man kan ju aldrig veta… därmed manades det till försiktighet på sträckan. Då inga tåg ropade in någonting verkade han iallafall inte vara i närheten av tubens område.

Sedan ropade tur 75 från Farsta strand där det eventuellt fanns ett sjukdomsfall i tåget några meter bakom föraren, som gick bak för att se hur det var med personen. En kort stund förflöt innan det knastrade till igen och föraren meddelade att mannen var okontaktbar, det ryckte okontrollerat i kroppen på honom, ambulans vore nog en god idé. Tur 5 hölls ett tag i Farsta centrum, sedan blev det tur 76 som fick vänta där. Medan ambulansen tillkallades hade tåget utrymts så att passagerarna kunde ta femman in mot staden. I samma sväng tappade tur 75 bort sjukdomsfallet, eftersom även han pinnade över till femman. När tåget kom till Farsta centrum blev dock mannen avhjälpt av vakter och 75:an gick sedan i transport norrut mot Odenplan, där turen vändes upp.

Tur 79 fick ett nödbromshandtag draget och gick bak för att återställa samtidigt som efterföljande tåg stannades. Men föraren kom snart tillbaka och rapporterade att hon inte hittat något draget handtag, dessutom lös klarsignalen knallgrön nu. Mystiken kring det hela fick vänta medan trafiken drog igång igen. Och i Vällingby stötte 44 på problem vid depåinfarten när en växel inte ville vara med i leken, även där stannades tågen bakom men efter att depåpersonalen ryckt in kunde 44:an lugnt ta sig in på sitt spår tätt följd av en artontur.

Tur 38 ropade på kvällen in spårspring mellan Svedmyra och Sockenplan. En kille hade klättrat över staketet och TLC tackade för att sedan i sedvanlig ordning varna tågen i närheten; ‘Tur 38, kom!’ Föraren svarade ‘eh, det var ju jag det’, varpå TL skrattade till lite och istället ropade på tur 39 och 36, som fick order att avsyna sträckan. Ingen av föraren kunde se någon spårbeträdare, vilket leder oss till att tro att killen helt enkelt genat övet spåren och ut på andra sidan…

En händelserik torsdag. Rena rama genrepet inför morgondagen, inte sant? 😀

Annonser

3 responses to “Glömde vi något, älskling?

  1. Tycker att ungen skulle ha tagits direkt till de sociala myndigheterna istället då föräldrarna/föräldern tydligt visat att h*n/de inte klarar av att ta hand om sitt barn.

    • Nja, så enkelt var det nog inte. Jag var med på tåget, och det var jag som berättade för föraren att ett antal passagerare gått av i Kärrtorp med barnvagnen. Att glömma sitt sovande barn i en barnvagn kan verka underligt, men är nog inte så ovanligt. Mer ovanligt att upptäcka det strax efter att dörrarna gått igen. Kvinnan som glömde barnet var helt förstörd och bankade så hårt på glasrutan att den nästan gick sönder.

  2. Vad som är mer förvånande tycker jag är folk som glömmer kryckor och rullatorer.

    Och dessutom inte kommer på det förren de i princip är hemma. 😀

    Vi tar ju inte emot så många samtal personligen som tutf, men när jag jobbade i butik kunde det ringa gamla 80+:are och fråga om vi hade hittat en krycka, ”förmodligen glömd förra veckan”.

    Det mest bisarra i den vägen någon har glömt på mitt tåg var en gåstol. Liksom, hallå, gåstol!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s