Dimma över St:Eriksbron

Dagens cyklist siktades på St:Eriksplan av tur 31 och cyklade runt på plattformen en stund tills TLC hojtade åt honom från taket. Då lämnade han stationen.

Runt halv fyra blev det stopp i Blackeberg på grund av vagnfel. Detta innebar att tågen bakom stannades och efter kanske tio minuter hävdes stoppet varpå tågen åter började rulla. Följdförseningarna kom som ett brev på posten för ett antal turer men de flesta kunde komma ikapp tack vare vändningstider. Några tåg turades dock om eller vändes upp tidigare för att få ordning på torpet.

Rusningen kom igång. Tur 44 ropade in utvändigt klotter och tur 9 hindrades vid Hötorget av ungdomar som höll upp dörrarna i väntan på sina polare i biljetthallen.

Sedan ropade tur 73 från St:Eriksbron, där det var alldeles dimmigt av rök. Brandlarm hade dessutom utlösts i tåget för tilluft. Någon brand i tåget eller på spåret såg föraren inte, varför det antogs att röken kom utifrån. Gamla tur 9 rapporterade att den mycket riktigt inte kom från tubens område och TLC meddelade efter att ha ringt brandkåren att branden var känd; någon hade tänt eld på en soffa vid brofästet och utryckning hade skett för att släcka den. Röken fortsatte dock att bolma in och förarna fick tipset att stänga av ventilationen när de åkte över bron för att undvika få in lukt och rök. Snart meddelade föraren på tur 34, som stod vid Fridhemsplan, att det utöver trafikanter som en och en kom fram för att fråga om röken även panikartat dragits nödbromshandtag i tåget. Han gick bak för att återställa och tågen bakom stannades. Det tog sin tid innan föraren var tillbaka i ledarhytten eftersom passagerarna hade ryckt i honom från alla håll på vägen, de hade stressat honom såpass att han först gick till fel vagn. Men när det konstaterats hade han lätt kunnat hitta till rätt handtag och återställa. Branden var nu släckt, men det skulle lukta mer eller mindre av brand på sträckan under ett par timmar efteråt.

När kvällen kom ropade tur 9 in att norrhytten luktade mycket illa, föraren hade blivit illamående och menade att lukten var så ihärdig att tåget förmodligen borde bytas ut. Det verkade dock inte bli något tågbyte, istället ropade tur 28 från Gamla stan att han enligt trafikanterna hade en medvetslös man i sin V1:a. TLC ringde Trygg-C direkt och sade åt föraren att dröja lite vid T-Centralen. Men strax kom beskedet att det inte fanns några vakter och turen rullade vidare. Efter vändningen i gropen Odenplan ropade föraren att det rörde sig om en vanlig fylla.

Tur 33 ropade sedan från Fridhemsplan, där trafikanter hade sagt att det skulle sitta en man isvept sjukhusfilt, blodig och dan, i V2:an. Föraren hade bland annat sett polis på stationen vid infart och undrade om hon skulle gå bak och kontrollera om uppgifterna stämde. TLC svarade jakande och när föraren kom tillbaka kunde hon rapportera att mannen satt söderut i V2 och verkade vara ordentligt drogad. Turen fortsatte rulla söderut medan TLC ringde efter vakter. 33:an fick veta att hjälpen skulle komma vid T-Centralen, gick mannen av tidigare skulle hon ropa om det direkt eftersom man letade efter honom. Killen gick av vid Hötorget och vi får hoppas att det hela gick bra. (En kollega berättade under hemfärden om hur folk som blivit misshandlade eller dylikt ibland under medicinsk påverkan har fått för sig att de ju måste åka hem och därför sätter sig på tuben som vanligt…)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s